Uppsala

publicerat i Alva;
Ja då var första praktikveckan avslutad och jag är tillbaka framför min dator i Uppsala!!
Snart kommer Maria, jag har lagat bakpotatis, tonfisksröra och fruktsallad till efterrätt :)

I går var jag ute på årets första båttur, solen sken och vinden ven, det var jätte härligt att ligga på klipporna och bara höra havet. Jag till och med badade, eller hoppade i och upp kanske man ska säga :P Men så fasligt kallt var det inte kanske 14 grader! Sen bar det av till thairestaurangen i Östhammar där jag blev serverad värdens starkaste soppa, eller så var det de att jag var så torr om läpparna för sved och brände gjorde det haha !!!!

Nu ska jag prova mina nya skitsnygga skor wiiiii, men nu höll jag nästan på att glömma det viktigaste jag har ju faktiskt fått ett hyres kontrakt på en lägenhet, en 3a på 68km på väktargatan NAAAJJJJSSSSS :D
<3

Rabarberpaj mumms :)

publicerat i Alva;


Proppmätt sitter jag här efter att ha ätit fajitas, och rabarberpaj till efterrätt mumms filibabba vad gott det var :P Annars såg dagen ut som sådan att va var till praktiken, tränade på lite förflyttningar, satte ihop ett träningsprogram, gångtränade lite, dokumenterade och lite annat smått och gott. Jag är så otroligt glad att vi fått två så himla ba handledare de verkligen bryr sig om oss och vill att vi ska lära oss, tar sig tid och låter sig inte stressas. Tummen upp för dem :)

Efte praktiken blev det en biltur till forsmark, vi parkerade vid strandbastun och tog oss sedan en lååång promenad till utloppet. Så himla synn att jag glömde min kamera, för det var riktigt läckert när de varma vattnet bara ångade mellan bergen.

Nu blir det till att läsa lite och sedan sängen för ännu en ny dag med praktik,, bara två dagar kvar denna vecka ( de går så himla fort!!)

<3

Första praktikdagen :)

publicerat i Alva;

Nu är första dagen över, så nu vet jag vad praktiken kommar att handla om, och slipper gå och fundera på det något mer. Vi har fått två trevliga handledare så veckorna kommer gå jätte fort tror jag, vi börjar halv nio och slutar halv tre. Jätte skönt kommer det att bli att inte bara sitta på föreläsningar, spreciellt nu när det är så fint väder också.

Linköping -> Uppsala -> Östhammar

publicerat i Alva;

Ett kort inlägg under frukosten!
Helgen spenderades i Linköping, en otroligt rolig helg :), bilturen hem tog riktigt lååång tid självklart skulle alla till Stockholm så det stod nästan stilla milen innan :/ Men hem kom vi och jag har precis packat om (inte klar än) för att åka ut till Östhammar på praktik en vecka. Lite nervöst, men samtidigt spännande.

 

 

YES =)

publicerat i Alva;
Klockan 17.00 = domedagen....har nog aldrig vart så nervös i hela mitt liv, var precis på gränsen till nervsammanbrott eller någonting liknande när vi skulle få tillbaka tentorna i funktionell anatomi och biomekanik. Men tillslut satt jag med den i handen och tog mod till min och vände blad...YEEESSSSSS =) Jag är godkänd fy xxx vad skönt!!!!

Jag har också kommit underfund med att jag har blivit starkare, jag orkade mycket mer i dag på klättringen, till och med några leder jag inte klarat förr så himla skönt och roligt :) Annars har det i övrig vart en lite seg dag som började med att jag kom till spinningen förtidigt, vet inte vad jag höll på med i morse, men av någon anlednind fick jag för mig att jag hade bråttom i väg, så klockan 06.00 stod jag utanför nautilus i boländerna och funderade på varför ingen annan var där, ända tills jag såg klockan och insåg att jag va en halvtimme tidig .....
Nu är jag äntligen hemma och har druckit en smoothie, snart några avsnitt med gossip girl, sedan sängen.
<3

Simpass nr 1

publicerat i Alva;
Träningsdagboken vi i skolan ska göra har nu äntligen tagit sin början, målet är att få en bra tid på Vansbro, planen är att simma ett "riktigt" pass 2-3 ggr/vecka och gärna träna ute så mycket som möjlig.

Sen vill jag säga att om du/någon läser detta som bor i Uppsala och vill simma med mig hör av dig, vore kul att få en simkompis!!

Dagens passa var inte det längsta (2650m), men en bra början vilket känns jätte skönt :D Någonting annat som känns lika skönt är att den sista teoretiska tentan för terminen är skriven och den gick förhoppningsvis bra, GÖTT =) Ett steg närmare lov, bara den praktiska kvar.

Jag saknar att träna här i bland...då har man i alla fall någon att simma med!!

<3

Plugg

publicerat i Alva;
Terminens sista skriftliga tenta, i morgon...så i dag har jag inget annat val än att sätta mig framför skrivbordet och plugga några timmar. Men vad gör jag jo sätter mig vid skrivbordet och gör en ny spellista och letar fram massa ny bra musik :)

Jag har inte någon större lust att plugga antar att jag bara vill ha sommarlov, men det är snart. Först en vecka i skolan, en helg i linköping, två veckors praktik i stora staden Östhammar jag och Linda ska förövrigt bo ute på Gräsö så jag hoppas på fint väder, kanske till och med att man kan ta årets första dopp?! Jag ska försöka dra ihop ett gäng och dra till utloppet, vore riktigt najs :) Efter praktiken är det helg och praktisk tenta mer exakt 1 juni. Efter det har jag SOMMARLOV :D

Nu måste jag försöka lägga datorn åt sidan ett tag och ta fram mina böcker och papper, vill ju inte faila på sista skriftliga.

Jag lyssnar nu på:
  • Fireflies - Owl City
  • Try Sleeping With a Broken Heart - Alicia Keys
  • Keep on Walkong - Salen Al Fakir
  • Somtimes - Donkeyboy
  • Animal - Ke$ha
  • man Must Dance -Johnossi
  • Mrs. Robinson - Simon & Garfunkel

  • Ett härligt minne från i julas, snart ringer Nico snart, så det är verkligen bäst att jag sätter fart och får någonting gjort.
    <3


    Morgonpromenad

    publicerat i Alva;
    Fasaner....finns de verkligen vilda i Sveriges skogar???? I alla fall så måste det vart en fasan jag såg för en liten stund sen på åkern i röby. Konstigt eller?!

    Nu sitter jag i alla fall och dricker kaffe, ska nog försöka läsa lite till tentan på måndag. I eftermiddag blir det fys i boländerna, mitt favopass av alla på nautilus. Kanske för att det är det jobigaste!!! I vart fall börjar man med att springa några varv runt i salen, sedan finns det 13 olika stationer, man går runt i en cirkel och kommer till varje station 3gånger och emellan 1a och 2a varvet är det extra ben eller mage. Något som ofta är med är: utfallshopp, någon form av plankan, idioten, sparka på en sån där boxgrejj som häger i taket, någon form av armhävningar.

    I går hittade jag föresten en jätte bra hemsida på roliga träningsövningar. Det finns massor med bara kroppen och ännu mer med redskap!! Gå in här och prova vad du kan göra, det finns masser av roliga övningar :)

    www.fotosidan.se/cldocpart/53278.jpg
    <3

    Klättring

    publicerat i Alva;
    Jo då även denna dag var en seg dag...tror jag så trött och hängig på grund av allt pollen som blåser omkring där ute nu. Jag vaknade klockan fem i morse av att jag var så täppt i näsan att ja inte kunde andas!!

    Tog mig i alla fall till skolan i blåsten och lärde mig om kontrakturprofikax, så nu pappa, har jag lärt mig massa olika sätt du kan öva upp rörligheten i din arm på!! Sedan hade jag självklart glömt min lunchlåda, så de fick bli Cuprido på vägen hem till Maria för lite plugg. Klättring skulle det vara sen, men orken tvina och jag ville bara hem och sova, så himla ovant mig. Jag skickade ett sms till Robert och skrev att jag inte orkade, men till svar fick jag "kan det hjälpa om jag bjuder på fika nu och snackar skit? och sedan drar  vi och klättara?" och vem kan motstå det?? inte jag i vart fall så en elloge till  dig Robban annars hade jag aldrig kommit mig för att träna i dag.

    Nu sitter jag i alla fall framför datorn med ett BERG av disk i hallen...ska nog ta och diska och hålla tummarna för att mjölken jag drack inte gör mig magsjuk (den gick visst ut för 4 dagar sedan, något jag såg efter att den var uppdrucken!!!) Jag ska också försöka ta med kameran till klättringen nästa gång, vore kul att ha lite bilder därifrån :)

    <3

    Trötter

    publicerat i Alva;
    Tanken var att sova länge, åtminstone till klockan åtta då jag inte kom i säng förrän klockan ett...men nej jag vaknar klockan 06.00 av att solen strålar in i mitt rum och det är ljust som mitt på dagen.

    En tupplur på eftermiddagen och en promenad med markan gjorde susen eller jag är i alla fall lite piggare, fast inte pigg.

    I morgon börjar tentaplugget, borde börjat tidigare men det ska nog fixa sig ändå, på något konstigt vis har det ju gjort det hittills!!!
    <3

    En explosion i grönt

    publicerat i Alva;
    Träden utanför mitt fönster har i helgen exploderat, gräset har fått en färg av grönaste grönt och det är maj.

    Valborgshelgen var som ni förstår en försmak av sommaren. Jag dansade i ett regn av champagne i bara T-shirt, vi har grillat i parken, och festat ända in på småtimmarna =)
    Precis hemkommen från en mycket god lunch hos Anneli efter ännu ett svettigt spinningpass, fick jag med mig dessa vackra bilder...

    <3