På besök i Lidköping

publicerat i Alva, mamma i sthlm;
Igår tog jag och Alva tåget till mina föräldrar i Lidköping. Lite bökigt var det allt att åka tåg ensam, utan bärsele hade det vart jättesvårt. Alva sover i den lilla spjälsängen, men vi har fått vända den upp i ned på för hon ställde sig på knä i den. Men nu har vi beställt hem en resesäng  eftersatt ha läst massa tester. Det är tydligen många sängar som inte klarar säkerhetskraven. 
Idag har jag pluggat lite på förmiddagen, sen var min moster och kusin här och nu i eftermiddags kväll var vi hos min kompis Sofia och hälsade på henne och Oskar. Madde kom också förbi en sväng. Jätte mysigt var det :-) nu sover Alva och jag tittar på tv! 
Hör kommer lite bilder från dagen. 





Höstrusk

publicerat i mamma i sthlm;
Idag har det vart en riktig höstdag. Förmiddagen var rätt fin men framåt eftermiddagen mulnade det på och regnet letade sig hit. Idag har vi inte gjort så mycket. Alva sov väldigt oroligt inatt, känns som att hon alltid gör det när det vart mycket nya intryck. Så vi tog en hemmalag idag, gungade lite hör utanför, tog en promenad och lekte hemma. På eftermiddagen bakade vi rulltårta innan vi trotsade regnet och mörkret för en promenad. Vi mötte Tobias på väg hem från jobbet, Alva stensov i vagnen under promenaden. 
Imorgon bär det sv hemåt Lisch. Ska bli kul att komma dit en sväng :-) 


Svart regnskydd, men det är faktiskt reflexer på sidorna plus att jag har hängt  på extra reflexer på sidorna. Så jag hoppas att vi syns. 

Dop

publicerat i Alva, mamma i sthlm;
Idag har vi vart på dop. Det var Alvas kompis Klara som döptes. Vi var i Gustav Vasa kyrka vid Odenplan, en jättefin och stor kyrka. Efteråt var det tårtkalas i en av kyrkans lokaler. Jättefint  hade de ordnat! Alva skötte sig exemplariskt förutom att hon blev rädd och började tokskrika när orgeln började spela!! Nu har vi precis kommit hem. Jag vilar fötterna och Tobias och Alva spelar piano. Tack Jan och Isabell för ett fint dop :-) 

Klaras dop. 


Ihåg hade jag och Alva en egen trubadur till maten :-) 




Fredag

publicerat i Alva, mamma i sthlm;
Skönt med fredag. Nu sitter vi i soffan och har precis ätit mat Alva ligger på golvet och leker och har så gjort i säkert en halvtimme. Ikväll blev det klyftpotatis, älg och broccoli. Jag smakade faktiskt en liten bit älg! 
Idag har det vart väldigt fint väder så i förmiddags var jag och Alva ute och gick och gungade. Det var säkert en vecka sedan hon gungade sist så när hon Dick sätta sig där i skrattade hon jätte mycket och bara hoppade i gungan, härligt att se :-) 

Jag och Tobias pratade idag om att Alva borde börja sova i sitt eget rum snart. Så imorgon tror jag vi ska bära in sängen till hennes rum. Känns lite småjobbigt, men jag tror att vi alla kommer sova bättre. Så vi får väl se om det blir imorgon!! 

Nu blir det idol! 



Kvällens middag. 

Alva leker så fint! 

Play date

publicerat i Alva, mamma i sthlm;
Igår åkte vi in till stan på förmiddagen för att träffa Isabel och Klara. Först blev det en promenad bakom KTH. Därefter gick vi till biblioteket och åt lunch. Alva var jätte duktig med maten igår. Hon åt flera skedar mat till lunch, så jag behövde bara amma lite. Och lite senare när vi var hemma hos Isabel åt hon lite päronpure. Tidigare när hon fått fruktpureer har hon bara spottat och fräst! Men tillbaka till bibblan, där fanns ett litet sagorum vi var inte och lekte i. Tänk att igår var både Alva och Klara på jättebra humör hela dagen :-) så skönt. Å när jag var och träna på kvällen hade Alva knappt skrikit då heller :-) 


Ny overall

publicerat i mamma i sthlm;
Alva provar den nya overallen jag köpte på tradera för 80kr!! Men hon försvinner ju haha. Som tur är var den i väldigt fint skick :-) 


Skolan

publicerat i mamma i sthlm;
Igår cyklade jag till skolan vid halv nio. Det var students inspiration Day. Jätte kul och skönt att få komma hemifrån en stund och träffa de i klassen :-) 
Tobias fick därmed ta hand om Alva ensam, de hade faktiskt gått jättebra. De lyckades även att ta sig till babysimet i tid. Skolan var slut kl 12 och så även babysimet, så jag åkte dit och gav Alva lite mat innan jag cyklade hem.  
Till helgen ska vi på dop, så Alva fick prova sina klänningar hon fick på sitt dop! Vi tänkte att hon kanske kan ha någon av dom i helgen. 
I eftermiddag ska vi på  läkarbesöket man har någon gång kring 6 månader. 
Fin klänning 
Men inte så lekvänlig! 


En glad Alva i barnrummet efter babysimet. 

En jobbig dag

publicerat i mamma i sthlm;
Idag har Alva tyvärr inte visar sig från sin bästa sida. Tror fortfarande Honda lite trött från febern. Det var sådan här tredagarsfeber, för igår började det komma lite blekröda utslag på hennes hud. Men idag har det medta vart jobbigt och hon har vart otroligt mammig. Hon har inte velat äta annat än från bröstet. Suck. Men vi tog oss en sväng till öppna förskolan vid ett, ( hon har ju inte feber och är inte speciellt förkyld) och där blev hon faktiskt mycket gladare för en stund. Kul med sångstund och att leka med lite andra barn :-).  På hemvägen somnade hon och sover bra stund, så vi hann även in på Lindex och köpte ett underställ i ull till Alva. På eftermiddagen kände jag att Alvas fontanell var väldigt insjunken, så jag läste lite och kanske var det så att hon fått i sig för lite vätska. Ringde iallafall fall och pratade med 1177 och de sa att vi skulle se till att hon kissade och försöka få i henne vätska. Så ikväll har Tobias lyckats lura i henne 35ml välling och några teskedar äppledryck. Sen här jag försökt amma mycket bu på kvällen. Så jag hoppas att det inte är någon fara. 
Nu ska jag sova ! 
God natt! 

Söndag

publicerat i Alva, mamma i sthlm;
Imorse sov vi alla tre till 8.15 kommer inte ihåg sist när vi sov så länge. Men kanske att de berodde på att Alva vaknade två gånger inatt och gallskrek. Hon har börjat bli lite täppt i näsan så jag skulle tronat det var därför. Andra gången hon vaknade hade hon dessutom bajsat, så alla tre var uppe och grejade en stund! 
Men idag har det annars vart en glad Alva. I förmiddags fixade Tobias lite med sin cykel och jag var med Alva. Vi hann också med en timmes rask promenad i solen innan lunch. 
Annars har vi fixat lite här hemma, jag har sorterat alla Alvas utvuxna kläder och hämtat upp våra vinterkläder. Pelargoniorna har blivit nedklippta och åkt ned i källaren. 
Jag har också hunnit sitta en del med skolan. 
Nu har vi nyss ätit lite te och macka, Alva åt gröt! Här kommer lite bilder från dagen. 
Vakna pappa, säger Alva! 
Snygga mössor som låg bland vinterkläderna! 

Tobias läser godnattsaga för Alva, natti...natti :-) 

Jobbiga dagar!

publicerat i Alva, mamma i sthlm;
Alva har nu haft feber i tre dagar, och vart väldigt gnällig. Så det har inte funnits någon tid att uppdatera här på bloggen. Ingenting har vart riktigt bra men nu äntligen verkar det som att hon fått lite energi tillbaka.
Idag skulle jag egentligen ha vart och hälsat på Maria tillsammans med Lindorna, men med tanke på att det tar drygt en timme dit stannade jag hemma. Alva har knappt velat äta någonting förutom att amma lite, samt så har hon vart väldigt skrikig så de kändes inte helt bra att lämna henne och Tobias hemma hela eftermiddagen. Men nu för en liten stund sedan vaknade hon efter ca 1h vila och åt lite gröt. Nu sitter hon och Tobias och spelar lite piano, febern är även den borta, skönt :-)
 
Ikväll händer inte så mycket, vi ska äta lite mat, Tobias håller på att göra någon högrev i ugnen, den skulle visst stå där flera timmar. Så vi får väl se om jag vågar mig på ett smakprov sen.
Annars blir det nog till att vila lite i soffan, är ganska trött, då Alva också vaknat några gånger nu i natt!
 
Igår var vi även till doktorn för första gången. Alva har fått torsk i munnen så nu har Alva fått Mycostatin som vi ska försöka spruta runt i hennes mun 4ggr/dag i 4-6v. Än så länge tycker hon att det är vidrigt och bara spottar och fräser när vi försöker ge det till henne, men förhoppningsvis lär hon sig att tycka om det!!!  
 

Mormor på besök

publicerat i Alva, mamma i sthlm;
Igår kom min mamma, Alvas mormor på besök. Vi gick och mötte henne vid tunnelbanan, sedan gick vi upp med hennes väska för att gå vidare till centrum här på ön. Där åt vi lite lunch. 
Kvällen avslutades med en promenad och hemmalagad pizza. Tobias kom även han hem från Köpenhamn på kvällen. :-) idag har jag pluggat en stund   Medan Alva och mamma var ute och gick. Alva fick två linnen och en ny haklapp av sin mormor, bra att ha linnena under tröjor så hon inte blir så kall. Efter lunch åkte vi till Djurgården där vi tänkt gå på Skansen, men det började regna så vi gick in på Nordiska museet. Mysigt det med. 
Alva har känts lite varm under dagen så när vi kom hem tog jag tempen och den stod på 39,2 så ja hon har feber, men ligger nu och sover med lite Alvedon i kroppen. :-) hoppas de är inte är något långvarigt bara. 
Nu sitter jag i soffan och vilar benen efter ett skivstångspass på Friskis!! 


Alva och mormor på biblioteket


Alva på museet 



Innan vi gick från museet blev det en fika också :-) 



Vi gungar igen!!

publicerat i Alva, mamma i sthlm;
Alva tycker bara att det blir roligare och roligare att gunga!! Idag satt hon och hoppade och skrattade i gungan -så himla härligt :-) 
På förmiddagen gick vi ner till Lidingö centrum för att köpa en pyjamas. Men när jag skulle betala kom jag på att plånboken var hemma. Så vi fick promenera hemåt igen. När vi kom hem kom Isabel och Klara på besök. Barnen lekte lite här hemma innan vi tog en promenad. När de åkt hem gick vi åter och skulle köpa pyjamasen men när vi kom hem och jag skulle slänga den i tvätten såg jag att larmet sitter kvar.  Så ja vi måste nog ta och gå tillbaka en gång till. Jag blir tokig, tro nästan att det är någon som inte vill att vi ska köpa någon pyjamas haha. 
Nu sover Alva, jag dricker lite te och Tobias är i Köpenhamn. 


Alva sitter i vagnen och pratar dadada...dadada...yeyeye!! 

Söndag

publicerat i Alva, mamma i sthlm;
Jag vaknade i morse och såg att klockan var halv sju så jag väckte Tobias och sa att nu är det dags att gå upp. Men jag kom på mig själv med att det är ju bara söndag :-) skönt!!
Hittills har helgen vart en jättebra. Första gången på länge vi inte haft någonting planerat, så skönt faktiskt. I fredags var jag hos frisören. Jag bad henne göra ene frisyr så att mitt hår inte kändes så fruktansvärt tunt som det blivit och jag måste säga att resultatet blev jätte bra :-)
I går provade Tobias joggingvagnen och jag cyklade bredvid en stund. Men jag åkte hem rätt snart för att göra skolarbete. Men han och Alva tog sig hela 15 km!! På eftermiddagen var vi ute och gungade lite med Alva och lekte i löven. 
Idag ska det bli någon form av träning för mig och plugg. Hoppas ni får en skön söndag :-) 

Min nya frisyr! 







Krypa efter dammsugare!

publicerat i mamma i sthlm;
Idag kom Alva på en ny rolig lek, att krypa efter dammsugaren! Jättesmidigt för mig också då jag slipper oroa mig för vart hon är. Än så länge är hon lite för långsam för att hinna ikapp, så tur är väl det!! 

Ida har det vart en riktig höstdag här i Sthlm.  Det har småregnat mest hela dagen, men vi har allt vart ute två gånger ändå. Vi köpte en ny nappflaska också, en som jag sett många andra ha. De vi hade hör hemma vägrar hon ju dricka ur och bara gnager på. Men denna funkade :-) det var en flaska av märket mam och som finns på Coop. hon drack ca 1dl välling. Wow!! Visst klenade det lite, men inte på långa vägar så mycket som när hon ska försöka dricka ur pipmuggen. 


Och hör är jag på promenad ute i regnet. Riktigt grumliga kort blir det av den främre kameran på iphonen! 

Höstfint på balkongen

publicerat i mamma i sthlm;
God morgon! Fåglarna kvittrar utanför fönstret och vi har fått ordning på balkongen -skönt :-) 

Idag ska vi gå till öppna förskolan, ska bli mysigt för ute är det inte något kanon väder. Isabel och klara skulle ha följt med med lilla klara hade börjat bli sjuk så de får stanna hemma :-( men det blir trevligt ändå! Igår när vi kom hem från babysimet bokade jag faktiskt in oss på del 2. Tanken var först att vi skulle åkt och badat själva med Alva istället, men varmbassängen på Lidingö är under renovering så det är jätte långt till närmaste bassäng man kan bada själva i. Sen känns det precis som att vi har kommit in i alla rutiner med att åka och bada på tisdagar så jag tyckte det var så tråkigt om vi skulle sluta nu! 
Ne nu en liten stunds plugg! 




Bad

publicerat i Alva, mamma i sthlm;
Japp idag var det dags för veckans babysim. Både jag och Tobias var med denna gången! Idag flöt allt på hur bra som helst, innan inåkte iväg åt Alva lite gröt och när jag ja la henne i vagnen somnade hon. Hon gjorde hela fem dyk och dom gick jätte bra :-) på bussen på vägen hem träffade hon en annan bebis i samma ålder så de satt och titta på varandra hela vägen hem. Men precis utanför dörren slocknade hon! 




Alva har tagit sig hela vägen från köket till vardagsrummet !! 

Fix på balkongen

publicerat i Alva, mamma i sthlm;
Efter lunch tog vi oss en promenad jag och  Alva. Hon somnade nästan bara av att jag la henne i vagnen, så trött var hon. På hemvägen stannade vi till och handlade lite ljung och lökar. Jag såg på tvn att man kan tryck ned massa lökar i en kruka och ha på balkongen så ska det tydligen bli jättefint till våren sen. Så jag tänkte att det måste jag prova! så nu  har jag tryckt ner massa lökar i en kruka, måste bara hitta någonting att isolera den med så det inte fryser helt till vintern.
Vi gick också förbi lekplatsen så Alva fick gunga lite :-) 


Alva kramar gungan!!


Hon älskar att titta på alla färgglad träd! 


Såhär vacker solnedgång var det igår när jag cyklade hem från stan. Vi var hos Jan och Isabel på middag igår. Jag cyklade fram och tillbaka och Tobias och Alva fick ta tunnelbanan! 

Lördagskväll

publicerat i mamma i sthlm;
Nu sitter vi alla på var sitt håll och grejar! Jag har fixat med blommorna, planterat om dom och småfixat lite här hemma. Tobias sitter vid datorn och lyssnar på musik/komiker och Alva ligger på golvet och snurrar runt!  Innan dess gav Tobias Alva lite gröt med katrinplommon puré, det var tydligen en hit. 
Tidigare idag var Tobias kompis Daniel här, vi var nere och åt lite mat på den nyöppnade restaurangen och efter de gick dom en promenad med Alva medan jag handlade. 


Tobias och Alva lyssnar på musik och myser lite :-) 



Mina omplanterade blommor från balkongen fick flytta in i fönstret.


Måste även visa upp min kudde jag köpte för ett tag sedan, jag tycker den är så fin :-) 

6 månader

publicerat i Alva, Nytt till Alva, mamma i sthlm;
Idag blir lilla Alva 6 månader! Det ska firas med kanelbullar, det är ju trotts allt kanelbullens dag! I förmiddags tog vi en promenad och på hemvägen köpte vi ett par mockasiner till Alva. 

Snart kommer Tobias hem så då får jag sätta mig och plugga en stund och han ta hand om Alva! 

Här kommer lite bilder från gårdagen 

En matpaus i vasaparken. 


Alva och Klara leker inne på espresso house! 



Nya bärselen! Helt otrolig Alva känns så lätt i den! 

Öppna förskolan och bvc

publicerat i mamma i sthlm;
Vi träffade aldrig Isabel och Klara igår, de har strul med sin vagn så de var tvungna att och ringa och reklamera och hålla på. Det är minsann inte lätt att skicka tillbaka en vagn när man måste använda den varje dag, men jag tror tillslut de skulle få en ny innan den gamla skulle tillbaka. Jag är då väldans glad att  vår vagn fungerar :-) 

Istället åkte jag och Alva till öppna förskolan. Vi han dit till strax innan elva så vi hann vara med på sångstunden som Alva älskar. 
På eftermiddagen var det träff på bvc. Det handlade om säkerhet. Vi fick testa att slå på en docka så som man gör om en bebis satt i halsen ordentligt. Egentligen skulle vi vilja gå på en sådan där riktig säkerhetskurs men det är lite svårt då de alltid hålls på kvällarna och är barnfria.  Vi kanske får ta det när vi har besök eller så får vi gå en kurs i Lidköping eller Växjö! 

Men till det viktigaste på bvc hade de en röd matta. Och Alva tog sig framåt för första gången!!!! Inte så att hon kröp men hon står på alla fyra och gungar och så kastar hon sig lite framåt!! Häftigt!!  

Idag ska vi däremot in till stan och träffa Isabel och klara. Vi ska hämta dopflaggan som är graverad och ett paketet med åkpåsen och bärsele som hamnat där vi hämtade post när vi bodde i gamla lägenheten!! 
Vi hade lite sagostund igår morse. 



Och vädret var helt fantastiskt. Det var så härligt att promenera intill havet och se hur det glittrade :-) 



Dyk

publicerat i mamma i sthlm;
Igår på babysimet fick Alva testa på att dyka för andra gången. Instruktören höll i Alva och jag stod framför. Hon höll Alva i benen och sedan föll hon framåt och ner i vattnet. Och jag tog emot henne. Så häftigt!! Alva fick inte ens en kallsup denna gången. Vi har lärt barnen att säga 1, 2, 3 nu kommer det vatten. Så när Alva hör det blundar hon och stänger munnen.  Otroligt att det funkar.

Idag ska vi träffa Isabel och hennes klara på förmiddagen och i eftermiddag ska vi på föräldrargruppen. Även Tobias skulle vara med denna gången då det ska handla om säkerhet.