Äntligen fredag

publicerat i Nytt till mamma;

Då var det äntligen fredag. Tobias är ledig i morgon och vardagsrumsbordet är färdigmålat :-)
Tills ikväll har jag köpt mjukglass som man gör hemma. Ska bli spännande och se vad den smakar!
Imorgon ska vi in till stan och se på maran. Ska bli kul det med.
Hoppas ni får en härlig fredag :-)

Förresten Alva har rullat runt från mage till rygg tre gånger idag!! Hon blir bara starkare och starkare.

Nytt

publicerat i Nytt till mamma;

På vägen hem från Tobias jobb hann vi också med en tur på MQ där jag hittade denna fina klänning från bondelid, 30% rabatt gjorde inte det hela sämre !!

En rosa parasoll

publicerat i Nytt till mamma;

Då har vi köpt en rosa parasoll, perfekt nu till sommaren. Man kan också sätta fast den på en pinne man kan sticka i marken :-)

Vad hon växer

publicerat i Nytt till mamma;

Alva väger numera 4930g och är 55,5cm lång. Hon växer bokstavligen så att det knakar!!
Nu är vi på väg i tunnelbanan till Tobias jobb för att hälsa på. Jag har shorts och linne på mig och det är jättevarmt. Hoppas att vädret håller sig nu, för om en vecka börjar Tobias semester.

Fullt upp

publicerat i Nytt till mamma;

Sitter i soffan och tar det lite lugnt :-) i förmiddags gick jag och Alva till öppna förskolan, där vi skulle träffas med mammagruppen. Det var jättemysigt! Vi fick träffa massa andra bebisar och vid 11 var det sångstund. Alva låg och bara tittade, tror hon tyckte det var lite spännande. Efter förskolan gick vi och tog en lunch tillsammans. När vi kom hem vid tretiden fanns det massa tvätt som ville bli struken.
Imorgon ska vi till bvc och väga och mäta Alva. Ska bli mycket spännande :-)

Färgklick

publicerat i Nytt till mamma;

Nya stolsöverdraget har kommit :-) turkost tyg i vävd lin och bomull, blev skitsnygg. Det är företaget bemz som syr kläder till ikeamöbler, kanonbra!
I dag har jag också hunnit med att måla om den väldigt skabbigt vita stolen i en bättre vit som tål att man sitter på!
Jag har även passat på att skrubba rent träet på balkongen nu när det är så fint väder. Och vilken skillnad det blev, ska bara köpa lite olja eller något så att det håller sig så fint :-)

Pippitröja

publicerat i Alva;

Igår fick Alva ha sin pippitröja, lite stor men väldigt söt. Snart ska vi gå upp här hemma och klockan 10 är det dags för core på Friskis :-)
Imorgon ska vi i föräldrargruppen ses på den öppna förskolan och på torsdag ska vi till bvc och Tobias jobb ! Köns skönt att ha något att göra.
Igår målade jag om våran pall i en bättre vit som tål att man sitter på den, jag valde blank färg och det blev super. Bara vardagsrumsbordet som också ska målas.

En härlig dag

publicerat i Alva;

Idag har det vart en lugn dag. Hatthyllan har kommit på plats, dock hamnade den lite för högt upp. Men jaja de får vara som det är!! Jag har även hunnit med att köra två tvättar:-) i eftermiddags tog vi en långpromenad i solen, det är så härligt att kunna gå ute i bara shorts och linne utan att frysa :-)

Igår var Anneli och hennes Kalle här och åt middag, jätte trevligt var det :-) maten den blev också god! Tyvärr skrek Alva väldigt mycket, tror aldrig hon skrikit så förut. Men det var nog gör att hon hade ont i magen. Så jag försökte massera hennes mage och inatt bajsade hon jätte mycket, så det var nog magont.
Idag har hon däremot vart glad :-)

Åkt buss och vart på efterkontroll.

publicerat i Alva;

Japp då har vi åkt buss för första gången. Det gick jättebra :-) nu somnade Alva istället för att börja gallskrika som hon gjort på tunnelbanan. Dessutom är det gratis att åka buss i Sthlm om man har en barnvagn med ett barn i, så det är ju toppen.
Väl i stan insåg jag att jag saknar det inte alls att bo mitt i smeten bland alla bilar och människor. Så mycket skönare här ute :-)
Efterkontrollen hos barnmorskan är avklarad och allt var bra, så det är toppen skönt. Nu blir det till att ta hand om lilla Alva ett tag och sedan laga mat, för ikväll kommer Anneli och hennes Kalle hit på middag.

Titta jag kan göra armhävningar

publicerat i Alva;

Nu klarar Alva att göra miniarmhävningar!!! Men dom ville inte fastna så bra på bild och när jag ville få henne att göra fler blev hon förbannad. Typ fattar du inte att jag är trött nu!!

Hemma hos mig!

publicerat i mamma i sthlm;
Jag har ju lovat att lägga upp lite bilder på hur det ser ut här i vår nya lägenhet. Så här kommer lite bilder, trotts att det inte är färdigt än! Börjar inse att det kommer ta sin tid! I helgen ska vi i alla fall sätta upp den nya hatthyllan och nyckelskåpet i hallen. Sen ska det upp lite gardiner och så. Den gigantiska högen i vardagsrummet får vara kvar till dess att vi köpt en bokhylla. Det stora problemet är att vi inte kan bestämma oss vad för typ av hylla vi vill ha haha!!
 
Badrumet
 
Här ska den gamla hatthyllan ner och den nya upp!
 
Hallen!
 
Köket
 
Vad som ska bli Alvas rum!
 
Vardagsrummet med den gigantiska högen under fönseterbrädan!!
 
Och andra sidan av vardagsrumet, den röda stolen ska kläs om i ett mer passande tyg!
 
Vårt sovrum. Ja cyklarna får hänga där, resonerar som så att där är dom minst ivägen...

Frukost i lugn och ro

publicerat i mamma i sthlm;

Alva har somnat om och jag har hunnit duscha och göra frukost i lugn och ro. Idag ska jag försöka göra klart inbjudningskorten till Alvas dop. Det har vart mycket krångel, först var bläcket i skrivaren slut när jag väl köpt nytt så vill inte skrivaren mata ut papperna jag höll på att bli galen. Men nu har jag lämnat över det där med att skriva ut på Tobias och jag får nog strunta i att skriva ut kort.
Jag måste också tacka för det fina halsbandet jag fått av Malin och Per på posten. På berlocken i halsbandet står det Alva. Jätte gulligt :-)

Mammagrupp

publicerat i Nytt till mamma;

Föräldrarträffen var jätte trevlig. Vi var sex stycken med barn födda i mars och april som träffades. Det verkar vara en bra grupp, då alls verkade jätte trevliga :-)
Innan jag gick dit var jag en sväng på stan och hittade denna lilla gulliga elefant som numera hänger över skötbordet, Alva gillar den redan. På vägen hem gick jag och handlade mat och fick syn på en supersnygg sjal i skyltfönstret så den gick jag in och köpte! Det är bra med någon snygg sjal nu till sommaren för att undvika mjölkstockning tänkte jag !!

Dagens träning har blivit promenaden till och från bvc. Imorgon får det bog bli en lite längre och än raskare promenad!

Snart redo

publicerat i Nytt till mamma;

Besöket på bvc blev inställt, då vår sköterska var sjuk. Jag som sett fram emot att mäta och väga lilla Alva. Men det får bli tisdag nästa vecka istället. Storlek 50 är numera för litet, 56 lagom och 62 lite stort.
Har vart en sväng på stan och handlat en mjuk solmössa får jag nog kalla det till Alva, den har både skydd i bak och i fram. Fick också med mig en rosa elefant som jag tänkt hänga över skötbordet samt en lila penna!

Nu är vi strax redo för att gå på föräldrarträffen, ska bara ge lillan lite mat så att hon inte behöver vara hungrig och skrika i vagnen på väg dit.

Trött

publicerat i mamma i sthlm;

God morgon! Jag och Alva ligger fortfarande i sängen, jag trött och hon pigg!! Tänkte ligga här en liten stund till och vila benen!! Jag har jätte mycket träningsvärk från igår.
Efter lunch ska vi till bvc och en liten stund efter att vi träffat sköterskan är det dags för första föräldrarträffen, eller mammaträff lär det väl vara! Ska bli jättespännande att se andra bebisar som är lika gamla som Alva.

En bild på en lite småsur Alva med hicka. Jag förstår inte varför hon har så mycket hicka? Det kan vara flera gånger per dag ibland.

Core mamma

publicerat i mamma i sthlm;

Alva sov jättebra i natt så vid halv åtta gick jag upp och gjorde ordning mig själv och sedan fick Alva mat vid halv nio. Strax efter nio gav vi oss av till Friskis tog ca 15 min att gå. Alva var lugn hela tiden under passet och hela vägen hem :-) skönt att det gick så bra. Sitter nu i soffan och tar det lugnt. Känner att jag kommer få träningsvärk i benen, för det var inte bara magträning utan endel ben och armar också :-)

Solning

publicerat i mamma i sthlm;

Hittade en solhatt i garderoben, så den fick åka på igår. Idag känns set faktiskt som att jag fått lite färg även i ansiktet. Så förhoppningsvis klarar jag mig utan soleksem denna sommar. Nu ligger vi i sängen jag och Alva, hon sprattlandes med armar och ben och jag framför telefonen!! Tobias har åkt till jobbet och vi ska snart upp, för klockan 10 tänkte jag försöka vara med på mamma core på Friskis och Svettis. Så nu håller jag tummarna för att Alva också kommer vilja det!

Mattleverans

publicerat i Nytt till mamma;

Det ringde nyss på dörren. Vem kan det vara tänkte jag och jo de var vår ny matta som kom. Den var tydligen för stor att leverera till Coop!
Nu sitter jag på balkongen och steker en liten stund med hatt över ansiktet. Alva vilar inne i sovrummet där det är lite svalare. Det är sjukt varmt, termometern visade 42,5 grader i solen !!!

Stockat

publicerat i Alva;

Här kommer en bild på den fantastiska koftan och mössorna farmor Ingalill stickat till Alva :-) kommer bli kalas i höst.

Melodifestivalen

publicerat i Alva;

Helgen är här och Tobias har vart hemma från jobbet. Vi har fixat lite i lägenheten, så nu börjar det likna någonting. Bara en bokhylla kvar att köpa och lite småsaker som vi får ta efterhand.
Idag var jag ute och cyklade en dryg timma, det var jättelänge sedan sist men jätte skönt. På hemvägen stannade jag och köpte lite jord och två mårbacka pelargoner till Alvas rum.

Iväll blir det till att titta på melodifestivalen och äta lite mat :-)

En smurf

publicerat i Alva;

Sitter i soffan och tar det lugnt efter en härlig dag. Anna har vart här och hälsat på, med sig hade hon en jättefin blus, shorts och dreggrllapp till Alva. Tack så jätte mycket :-) Vi har i dag haft en jätte härlig dag, ätit lunch i Lidingö centrum och strosat i några butiker, samt suttit i solen på balkongen.
Jag fick även hjälp att göra finger- och fotavtryck på Alva, vilket resulterade i att hon såg ut som en liten smurf med blå färg överallt !!

En lång natts sömn!

publicerat i mamma i sthlm;

I går somnade Alva vid niotiden. Vaknade inte förrän klockan 3, åt lite och somnade om. Nästa gång det var dags för mat var klockan strax efter 6. Dvs hon vaknade bara en gång inatt!! Så nu är jag pigg:-) Alva mornar sig lite och snart kommer Anna på besök:-) det känns som att det blir en bra dag!

Jag trivs bäst i mitt babygym !!

publicerat i mamma i sthlm;

Jag trivs bäst i sitt babygym säger Alva! Efter lunch tog vi oss en promenad. Alva tycker om att sova i sin vagn, men efter maten som blev på en bänk med utsikt över havet blev hon pigg. Alva vill inte ligga i vagnen när hon är vaken. Då vill hon bara komma hem och ligga och titta i sitt babygym. Det är konstigt, hon slutar nästan alltid knälla då man lägger henne där!!

Smarrig middag

publicerat i mamma i sthlm;

Sitter och äter resterna från igår. Jag måste säga att det var det bästa jag lagat på länge. Stekt kyckling med tomatsås och klyftpotatis. Igår hade vi en sallad till och i dag har jag stekt grön sparris. Tomatsåsen blev så himla god. Ni måste bara testa!!
Jag hackade tre tomater och lät de koka med en halv hackad stekt gul lök. Sen hällde jag i lite salt, peppar, en nypa socker och lite vinäger. När såsen var klar och kycklingen brynt fick kycklingen ligga och puttra i såsen. Till sist när de kokat klart tog jag en liten klick smör i såsen. Mumms :-)

Avslutad kurs

publicerat i mamma i sthlm;
Äntligen, igårkväll skickade jag in min sista rapport i kursen case studies in health informatics. Nu är det bara att vänta på betyg! Jag har under vårterminen läst 12,5hp så nästa vår har jag en dryg halv termin att göra. Till hösten kommer jag försöka läsa någon distanskurs på halvfart, som jag förhoppningsvis kan tillgodoräkna mig i programmet.

Nytt till lägenheten

publicerat i Nytt till Alva, Nytt till mamma, mamma i sthlm;

Igår satt vi framför datorn och klickade hem lite nytt till lägenheten. En hatthylla, en skohylla, ett nyckelskåp och en naturvit ullmatta till vardagsrummet. Jag tror det kommer bli super:-) Ska nog försöka införskaffa mig lite gardiner till vardagsrummet också då det nästan som ekar i väggarna när Alva skriker!!

På tal om Alva så tror jag hon pratade till mig på riktigt i morse. Hon hade precis ätit och tittade på mig, log och gjorde massa ljud, precis som om hon ville säga någonting!!

Lite bilder på våra köp och en bild på klänningarna hon fick av Linda och Johanna. Johanna hade med sig klänningen i beige från Afrika, handsydd av kvinnor i Afrika som försörjer sig på just att sy kläder.

Starka ben

publicerat i mamma i sthlm;

Jag kan idag konstatera att man kommer få starka ben och gluteer av att springa och gå på Lidingö. Det är otroligt kuperat! Båda jag och Tobias har träningsvärk från igår!
Dagen har bjudit på lite plugg, några vändor till förrådet och en härlig promenad i solen :-) Alva har vart på bra humör, så när vi kom hem från promenaden satte jag mig med en cider och lite mörk choklad på balkongen, sååå himla skönt :-D
Snart blir det till att laga tacopaj till ikväll.
Ha det fint!

Sommar !!

publicerat i Alva, mamma i sthlm;

Med en temperatur på över 20 grader flera dagar i sträck känns det verkligen som sommar ute. Naturen har bokstavligt talat exploderat de sista dagarna.
Här hemma har vi börjat komma ordning så smått och jag är nästan klar med den sista skoluppgiften :-)
Tobias har vart ledig sedan i torsdags, då vi var in till stan och skulle kolla att vår gamla lägenhet blivit städad ordentligt. Dagen blev inte alls som vi tänkt oss, utan en aning mer stressig. Redan när vi kom fram till tunnelbaneststionen började Alva skrika men vi lyckades lugna henne, väl på tunnelbanan började hon gallskrika och vi hoppade av redan vid Karlaplan. Där satte vi oss i en park och matade henne. Sen fortsatte det så hela dagen. Skrik, mat, skrik, mat och lite vila. Dig har det också bara vart mat som gäller, sov gjorde Alva i alla fall gott under min första Powerwalk med henne :-)
Alva har växt mycket sista veckan. Nu ler hon lite och sprattlar som tusan med armar och ben. Det verkar också som att hon gillar musik :-)
Här kommer lite bilder från veckan som gått.

Sommarvärme

publicerat i Alva;

Tar en paus på balkongen. Solen skiner och fåglarna kvittrar :-) jag är så glad för vår nya balkong i söderläge och med skogsutsikt!!
Idag har jag och Alva promenerat till och från BVC, det tog ca 30 min i raskt tempo. Så när vi kom fram var jag alldeles svettig, borde verkligen tagit träningskläder! Nu väger Alva 4140g och är 53cm lång. Är nu även i bokad i en föräldrargrupp som ska starta den 22 maj :-)
Bilder på nya lägenheten väntar jag med att lägga upp till dess att vi fått lite ordning. Jag tänkte börja med ett rum i taget. Idag har jag hunnit med toaletten, kanske hinner Alvas rum också!

Här kommer en bild på Alva som somnat efter att ha lekt i baby gymmet!

Mycket att göra

publicerat i mamma i sthlm;
Har inte hunnit uppdatera bloggen på ett tag. Det har vart fullt upp precis hela tiden de sista dagarna.
I onsdags och torsdags flyttade vi konstant från morgon till kväll. I fredags försökte vi få lite ordning i lägenheten i går var vi helt slut samt hade besök och i dag har jag suttit med min skoluppgift som ska vara klar i morgon samt haft besök under em/kväll. Så en bättre uppdatering kommer när min skoluppgift är klar :-) Jag hoppas snart !!!
Det är i allla fall skönt att ha flyttat, även om det fortfarande ser ut som ett bombnedslag här hemma!!