Nautilusmetoden

publicerat i Alva;

Shiiiiit vad jag är trött i mina stackars armar. Jag har just vart på personlig träning på nautilus och fått ett styrketräningsprogram, å herre gud vad det var jobbigt.
nautilusmetoden går ut på att man ska göra ca 12 repetitionar av varje övning bara en gång, förutsatt att på den sista repetitionen ska man vara så trött att man nästan inte orkar!!

Och de vill jag lova att jag blev ja orka knappt hålla i styret på vägen hem haha...


Snerikes

publicerat i Alva;

Fredagen var hektisk, redan klockan fem började förfesten i Fågelbo, vi nollor och tvåorna hade fest. De hade hyrts en liten kvarterslokal, den var så varm att det lika gärna kunde vara en bastu!! Efter att ännu några namn på klasskamraterna nu fasnat i huvet fortsatte vi vidare till Snerikes. Där var det party hela natten och en otroligt massa folk, Stadt släng dig i väggen !!


Pubrunda

publicerat i Alva;


Upplands, smålands, V-Dala och norrlands och V-Dala igen! Så roligt hade vi i går!
Kvällen började med att vi samlades halv sju vid kyrkan för att sedan dela upp oss i våra nollegrupper. Vi fick var sin karta och en tidsplan över när vi skulle vara på varje nation.
Ölpingis, musikquiz, snörtävling, ölhävarstafett, dra snöre genom kläderna, alias är bara några av de grenar vi tävlade i och jag måste säga att min grupp vann rikigt riktigt mycket :P 

Vi avslutade pubrundan på V-Dalas nation på deras pub. Suuper roligt :D dock var det inte riktigt lika kul att gå upp i morses!!

Bilder från kvällen kommer snart.
<3

Centralbadet

publicerat i Alva;

I går var jag och fixade så jag nu kan träna hur mycket jag vill på nautilus. De är ett gym som har de mesta, till och med en bassäng med utsikt över kyrktornen, slottet kan även de skymtas mellan andetagen förutsatt at du andas åt rätt håll :P





Första dagen som sjukgymnaststudent

publicerat i Alva;

Jag vaknade tidigt, men fick ändå lite panik, shiit vad är klockan... men den var bara sju!! Hela tre h kvar till uppropet. Jag åt frukost, gjorde i ordning mig och träffade Johanna och en annan tjej utanför värmlands vid halv. Solen sken och det var en toppen dag :D
Under uppropet var det en killes telefon som ringde hela tiden och han stängde inte av sin tejefon, en tjej satt i rullstol, en var gravid, en var dansk och en kom inspringandes allderleds försent iklädd trningskläder...haha man började ju undra lite och som vi anat visade det sig senare att de bara var "fejknollor" !! Jag har även hört ryktas om fejklektioner !!!

Vid lunch tid i dag fick alla nolor var sitt orange bandana som vi ska böra hela veckan. I morgon blir det pubrunda :D

<3

Norrland

publicerat i Alva;

Regnet öser ner, jag och Maria försöker slå upp ett tält på marken i Mora under en massa tallar, det är torrare där än på gräset. Till slut frusna och våta kryper vi ner i våra sovsägckar och stoppar mp3:n i öronen...tänk om det itne blir bättre väder... Dagen där på kliver vi ut ur tältet och in i en grå dimma av regn igen. Till vår lycka hittar vi en glasskiosk med inneservering intill stationen i Mora.

Några kommande dagar spenderar vi i Östersund, med ruggit väder, vi besöker båda frisören, fikar på tingshuset, shoppar, och tar de lugnt för att senare anlända till Jokkmokk där de vankas fest, de börjar med bakgårdsfestivalen, där band vi aldrig hört förr spelar: glesbyg´d, Sofia Jannok, movitz mf. Festivalen avslutas med en regäl efterfest i huset där vi bor. Dagen där på är det midsommarsfton vilket bjuder apå allt norrländskt man kan tänka sig, renkött, vedeldad bastu, kanotpaddling på en stilla sjö, vin,midsommardans runt midsommarstånen.

Där efer styrde vi kosan till Kebnekajse där vi blev regält solbrännda.



                                                                                 I Mora utanför Zorn museet


Här tittar vi på ett björnide


Vid ett fik på Frösön i Östersund



Ja nu har vi kommit till en liten ort någon stans !!





På väg upp på berget


Vi har redan fått färg


Visst e de fint


Lappdonalds OBS! De tar inte kort...




På toppen av Kebnekajse, med utsikt över 1/11 av Sverige


Här lagas de mat för fullt


På väg ner på vårt eget vis





Uppsala

publicerat i Alva;

Uppsala!! Ja det är namnet på den stad jag precis flyttat till... jag sitter nu i mitt rum på kantorsgatan 2 och lyssnar på Ola Salo som sommarpratar, ni vet sångaren i The Ark. Regnet smattrar mot rutorna och jag äter frukost.
Jag har nu sovit här tre nätter och varje mogon vaknat och tittat på klockan exakt samma tid 07.26 kan inte förstå vad detta kommer sig.

I onsdags kom jag fram helt ensam till uppsala, jag och min packning. Fast jag åkt den där sträckan skövde-enköping enköping-uppsala så många gånger att jag inte ens kan räkna hade jag nu en konstig känsla i magen, jag kunde och kan fortfarande inte riktigt förstå att jag bor och ska bo här i Uppsala för några år frammåt. Så nu är jag enligt folkbokföringen en uppsalabo och i studentlivet en värmlänning men jag känner mig som en västgöte confusing...ja de kan man minst sagt säga...

I går kom Anneli hit, vi lagade mat och gick på kvällen ut på VG nation och tog oss ett glas, en annan  kille från göten som ska gå i Annelis klass och onte häller känder så många hängde på, det var en riktigt mysig kväll.

Från och med nu ska jag också försöka uppdatera min blogg koninuerligt :) Så ni får veta hur det är att heta Sofia och plugga til Sjukgymnast i Uppsala ;)

<3