Bad

publicerat i Alva;

Denna helgen har mest bestått av att ligga nere vid vattnet. Igår kom några sv Tobias kompisar från Skåne på besök. Vi tog en promenad till stranden i Sticklinge för att bada :-) lite senare blev det en springtur för Tobias och alla andra förutom Therese och mig. Kvällen avslutades med en promenad till bryggan närmast oss där vi även har hängt idag! Det är så galet varmt. Igår var det 28-29 grader i skuggan och jätte klibbigt. Idag har det vart 26-27, men det är varm det med. Det är inte ofta jag önskar regn, men nu skulle det va rätt gött!

Bitring

publicerat i Nytt till Alva;

I förmiddags tog vi tunnelbanan till stan. Vi åkte in till pub, där de sägs ha bra bitringar i silikon som man även kan kyla. Typiskt nog var de slut men vi traska till deras andra butik på nybrogatan och där fanns en förpackning kvar med två ringar i :-) Alva verkar redan älska ringen då hon inte har släppt den inifrån sig på över en timme!

Balkonghäng!

publicerat i mamma i sthlm;

Idag har det vart varmt, jättevarmt!! Nu klockan tjugo i sex är det fortfarande 25 grader!! Så jag och Alva tog vår "vanliga" promenad, och jag småsprang lite här och var:-) promenaden avslutades med ett bad och en glass! Alva har inte vart på superhunör idag utan har mest velat bli buren. Men nyss så bajsade hon och det känns redan son att det är en "ny" Alva! Så nu ligger hon på balkongen och grejar å jag tänkte läsa en tidning :-)

Frukostmuffins

publicerat i Recept, mamma i sthlm;

Igår bakade jag jätte goda och nyttiga matmuffins. Perfekt att ha till frukost eller som mellanmål. Dessutom är de gluten, mjölkfria och lätta att göra

2 cups mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 matsked kanel
1 cup dadlar/någon annan frukt. Jag tog torkade fikon.
3 mogna bananer
3 egg
1 tsk äppelcudeevinäger
1/4 cup smält kokosnötolja
1 ½ cups hackade/rivna morötter
¾ cup finhackade valnötter
muffin formar

Sätt ugnen på 177grader.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och kanel.
Mixa frukt, bananer, egg, vinäger och olja.
Blanda väl med mjölet.
Häll i morötter och nötterna.
Lägg smeten i formarna.
Baka i 177grader i 25 minuter.

Mammaträff!

publicerat i mamma i sthlm;

Härrom dagen hittade jag en grupp på Facebook men mammor i Stockholm. Det var några tjejer dom skulle gå ut och gå, så jag hakade på! Så igår var vi fyra tjejer dom sågs för en promenad i hagaparken. Ingen av dom hade heller träffat andra mammor de umgås med så det var jättekul när det visade sig att vi alla var i samma ålder och gick bra ihop :-) så nu lär vi ses igen. Ännu roligare var det att två av de andra bebisarna far födda två respektive 4 dagar efter Alva!!
Idag har förmiddagen spenderats med att sätta ihop vår nya lampa. Men elen får Tobias fixa med när han kommer hem!

Besök

publicerat i mamma i sthlm;

Sitter och njuter av kvällssolen på balkongen :-) Anders och Elin åkte nyss hem efter en härlig dag. Vi åt grekisk sallad på balkongen. Sedan gick vi ner till vattnet. Ett dopp blev det allt, men det var lite kallt! Det var supertrevligt att ha er här:-)
Alva fick en jättesöt handdocka Elin köpt i Vietnam och så fick hon en sångbok med en skiva till av dem båda. Tack så jättemycket.

Bokhyllorna är på plats

publicerat i mamma i sthlm;

Äntligen...äntligen. Bokhyllorna är på plats, men det var ett jäkla meck att få dit dörrarna bra! Men nu väl på plats tycker jag att det blev jätte bra :-) gardinerna i vårt och Alvas rum är även de uppsatta:-)
På tal om Alva så har hon igår lärt sig att snurra runt från rygg till mage och i förra veckan började hon snurra från mage till rygg. Så nu ligger hon inte längre stilla där man lägger ner henne! Vi fick också svar på att hennes gnagande på händerna faktiskt är på grund av att hon börjar få tänder. På ett ställe i underkäken sticker nämligen något vitt och vasst fram!!
Idag kommer två kompisar till mig, Anders och Elin på besök :-) så vi får se vad dagen bjuder på!

Uppsala

publicerat i mamma i sthlm;

I förmiddags tog jag och Alva tåget till Uppsala :-) det var den första tågresan vi gjorde själva och som tur var gick det jättebra. I Uppsala träffade vi först Johanna, vi gick hem till hennes nya lägenhet i ekonomikumparken. Hon bodde jättefint och mysigt :-) där fick Alva sprattla av sig lite innan vi gick till café Linné. Där kom också Linda och mötte oss. Dagen avslutades senare med en glass innan vi tog tåget hem igen.
När vi kom hem gick vi och handlade lite mat och jag "råkade" springa på ett par skitsnygga byxor på rean!!
Nu blir det snart mat igen.
Tack Johanna och Linda för en toppen dag!

Ännu en solig dag

publicerat i Nytt till Alva;

Då himla skönt att vädret håller i sig:-)
Dagen startade med nybakat frallor som stått och jäst i kylen över natten, mumms vad gott det var!! Tobias arbetade en stund på förmiddagen, men sen tog vi en promenad till stranden i sticklinge för lite sol och bad. Jag vågar nog säga att det var 20 grader i vattnet!
På eftermiddagen kom Alvas kusiner, Edith och Tage på besök nerifrån Skåne! Det blev lite mat här hemma följt av lek i parken på baksidan.
Nu ligger Alva härintill mig i soffan och håller på och somnar.

Ha de fint

Träningsvärk

publicerat i Nytt till Alva;

Igår fick vi en hel del gjort! På förmiddagen gick vi ner med lite grejer i förrådet sedan åkte jag till gymet och Tobias och Alva tog en promenad till myrornas och lämnade lite grejer.
Det var jätteskönt att få träna lite, men jag märkte igår kväll att mina ben inte är lika tränade längre då jag fick krampkänningar i låret!!
Igår vände sig Alva från mage till rygg och nästan hela vägen från rygg till mage!
Sitter nu i soffan och tittar på Andrea som agerar vetenskapskvinna i sommarlovsmorgon :-)

God morgon

publicerat i Nytt till Alva;

God morgon! idag är det ännu en strålande dag i Stockholm :-) Tobias är ute och cyklar en stund med en kompis och jag sitter och äter frukost i lugn och ro. Jag tror att jag och Alva hinner en lite. Sväng på stan också innan Tobias kommer hem.
Jag provade att sätta Alva i soffan och hon satt säkert två minuter utan att hon ramlade åt sidan! Hon har även börjat dra sig upp om man håller händerna framför henne!!

Bad

publicerat i Nytt till Alva;

Står på bryggan i solen och värmer mig, efter årets första dopp i havet :-) efter en svettig promenad var det minst sagt uppfriskande!!

Äntligen fredag !

publicerat i Nytt till Alva;

God morgon. Idag gick jag upp tidigt för att vara mig, halv åtta!! Alva hon är vaken hon också och Tobias är nu på jobbet. På förmiddagen ska jag försöka ta mig ut på en promenad i solen :-)
Ska nog också sätta mig vid datorn och kolla på spjälsängar. Den nuvarande sängen börjar nämligen bli lite liten. Men den får gå ett tag till, men om någon månad skulle jag gissa att hon är för livlig för att den nuvarande ska vara säker!!
Kommer också en bild på den nya selen jag köpte igår, den fungerade kanon.

Ny dator

publicerat i Nytt till Alva, mamma i sthlm;
Min dator är som ny :-) Jag morse tog jag äntligen tag i den tråkiga sysslan att ominstallera datorn. Jag tror den hade alla möjliga virus och spioneringsprogram på sig :/ Men nu är den som ny, härligt :-) Återstår dock bara att installera om alla program på datorn. Men det sparar jag nog till en dag med lite sämre väder.
Undertiden datorn stog och tuggade sprang jag ner till coop och köpte en baby björn jag sett att dom säljer där. Jag är nämligen trött på att gå och bära Alva och sjalen är på tok för varm att använda så här års.
Alva ligger på golvet framförmig och har precis lyckat kravla sig ur babygymet med allt förutom huvudet !!!
Jag tror hon vänder på sig helt vilken dag som hels, för nu kommer hon över på sidan utan problem, spännande!!

Regn

publicerat i Nytt till Alva;

Idag har det minsann regnat. Hela dagen fram till femtiden öste regnet ner. Som tur var kom Anna på besök. Vi tog oss en liten kort promenad till centrum och åt lunch :-) Alva hon låg i vagnen och jollrade som bara tusan! Gege rara ee låter det!!
Nu såhär på kvällen sprack solen äntligen igenom och jag tog mig en liten promenad. Nu har vi precis ätit rödbetor med chèvre och lax med färskpotatis och gräddfil, så himla gott var det :-)
Nu blir det till att heja på damerna i deras första match.

Tillbaka på bloggen

publicerat i mamma i sthlm;
 
 
Nu är jag tillbaka på bloggen. VI har vart på semester och haft mycket dåligt internet och lite tid för att sitta vid datorn det med!! Men nu ska jag i alla fall försöka bli lite mer regelbunden igen.
Första veckan på semestern åkte vi till Lidköping, min lillasyster tog studenten :-) Där spenderades en vecka med att umgås med gamla kompisar och åka runt på olika student och examensfiranden, så mycket god mat blev det !!
Vecka två tog vi bilen upp till Idre med min mamma, pappa och två systrar samt min farmor och farfar. Jag var lite orolig för hur det skulle gå att åka bil så långt med lilla Alva, men lyckligtvis gick det jättebra :-) med andra ord så sov hon mest. I Idre blev det endel promenerande, bad i poolen och lite små utflykter. Jag, Johanna och Josefin var även ute och red en dag, superkul!
Tredje veckan spenderades i Tobias föräldrars sommarstuga i Oskarshamn. Där paddlade vi lite en dag, tog en halvdag på sjön, slappade och firade Tobias pappa som fyllt 60 år i år.
När vi väl kom hem igen, vilket var jätteskönt även om det vart kul att vara iväg blev det endel tvättande och småfiix här hemma. I fredags hyrde vi en bil och åkte till Vansbro, Tobias simmade vansbrosimmningen men jag vade att stå över detta år. Känner mig inte i direkt toppform samt så vill jag inte riskera mjölkstoppning i det kalla vattnet.
Igår började Tobias att jobba igen och jag och Alva var på ett rutin läkarbesök där de sa att hon var den starkaste bebisen på länge!! Alva fick också en spruta i vardera ben, så nu är hon vaccinerad mot difteri, stelkramt, kikhosta,polio,influenze typ B, hepatit B och pneumokocker!! Eftermiddagen bestod mest av att tvätta och laga mat!
Imorses hade Alva lite feber så hon fick alvedon för första gången, men som tur är har den försvunnit nu i em. Tobias kom hem tidigare från jobbet för jag skulle på massage :-) Det kändes riktigt lyxigt att cykla hemmifrån och få massage :-) Hemma hade det också gått jättebra för Tobias och Alva, så det kändes skönt :-)
 
Nu kommer lite bilder!
Syrran med alla gåvor kring halsen!!
 
Midsommar
 
Alva fick också en krans :-)
 
 
 
Ridtur på fjället
 
Alva badar "på riktigt" för första gången
Vid njupeskär
 
 
 
Farmor och farfar
 
 
Morfar och Alva
Familjen Janstad
 
Alva och farbror Joakim