Tacka vet jag handspriten!

publicerat i Alva;

Bakterier...bakterier...bakterier...
Nu har det snart gått en vecka sedan jag började på de nya dagiset. Att det fanns bakterisr och sjukdommar på ett dagis, det är jag självklart medveten om, men inte så här mycket, kanske att det är den värsta perioden just nu?

I alla fall så går magsjuka, feber, inflammationer och diarré just nu. 
Och i dag fick jag känna den aldra äckligaste doften av bajs jag känt i hela mitt liv, jag trodde helt ärligt att jag skulle spy.


Nu efter att jag kommit hem käns det som att doften fortfarande sitter i och när jag tänker på de så kväljer jag USCH...
Men tacka vet jag handspriten, därför tillägnar jag i dag 27/11
Dagens ros till:handspriten



En månad kvar till jul :)

publicerat i Alva;

Jag ska ...


Först och främst köpa finurliga precenter till alla nära och kära, vilket inte är det lättaste då det känns som att alla har allt...

Min dunjacka har börgat fälla dun:( I går fick det vara nog, nu måste jag fort ut på stan och leta reda på en ny... vilket inte alls är så lätt, då sofia är en väldigt kräsen typ.

På tal om shooping så ska man införskaffa sig kläder till julhelgen samt att jag måste sy klart min nyårsklänning som inte alls är mycket gjort på.

Nästa helg blir det att ta fram adventsstjärnan och bjuda vännerna på glögg, så vi kan bestämma var vår traditionsenliga lilljul ska hållas.
( För er som inte vet vad lilljul är så är det en dag nära julafton då jag och mina vänner samlas för att äta vårt hemmalagade julmat, göra julgodis, dricka glögg och titta på adventskalendern!)

Elin och Andrea ska komma ner till göteborg och julhandla med mig, då vi måste åka till liseberg och titta på alla lampor och få lite julstämmning i kroppen.

Sen får vi inte heller glömma lucia som firas den 13 december, då pappas bror också fyller 40!

Ja det är mycket som ska hinnas med innan jul, men konstigt nov känner jag ingen press än, däremot ser jag mig själv  veckan innan jul springandes på stan som en vässla för att fixa allt de sista!

Men än, än är det bara november...

Dagis!

publicerat i Alva;


Att dagis inte riktigt är min grej visste jag även när jag tackade ja till ett vikariat på fyra veckor, men fördelarna med att det tar 10 minuter att gå dit och att jag inte ska jobba några sena kvällar vägde upp!

Så i dag var första dagen och faktskt över förväntan, personalen var toppen och barnen ganska få, så för hoppningsvis kommer jag att trivas och få några riktigt bra veckor fram till jul :)

För att göra det hela ännu bättre kom det snö i dag och när jag nu tittar ut genom mitt fönster så är det alldeleds fullt av snöflingor, men undra hur länge de får vara ?



En typisk lördad i Lisch

publicerat i Alva;

I dag är det en helt vanlig dag, en helt vanlig lördag.
Lördag i Lidköping = torgdag !
Torgdag i Lidköping = alla är på stan! 
 


Just i dag är det en sådan vanlig lördag!
Pappa ropar att frukosten är klar vid nio tiden.
Man går till en fotölj och läser tidningen, samtidigt som man hör mamma ropandes om allt man måste göra "städa, plocka ordning på dina grejjer, häng upp tvätten...." 
Men som vanligt struntar man i dessa ord och sitter kvar tills dess att mamma och pappa har gått ut på promenad.

Frammåt elva halv tolv tiden är det frammåt stan man ska bege sig, för en fika med tjejerna :)

Lite senare på dagen träffas vi oftast i gen antingen för fest, middag eller bara film/myskväll.

Ja det är så här en lördag i lilla Lidköping går till, och nu är klockan snart elva så det är bäst att jag skyndar mig fram till stan och fikar  :P



             
Jag på torget!                                 Vårt  kära rådhus!

SNÖ

publicerat i Alva;

Efter att ha genomlidigt flera veckor med regn och rusk är min längtan till snö enorm. Men i denna del av landet blir lätt förhoppningarna stora, allt för stora. Hur ofta är det egentiligen snö?
Nej, den kommer i mars april, då man vill att våren ska knacka på dörren, jag kan knappt minnas en julafton med snö och då räknas inte frost på marken!

I helgen när jag var på besök i Gimo talade alla om att Snön hade kommit till deras hem, hur de gjorde snöänglar och åkte skoter.

Jag kan inte annat än att vara svartsjuk. För vad är regn, rusk och lera gämfört med vit SNÖ?


Men...
I dag när vi i klassrummet satt, vad föll då ned från himlen om inte stora, vackra, vita flingor av snö.


Jag tror det är en dröm



P.S.
När vi kom ut var all snö vatten och från himlen föll regn.

Kändisfest :D

publicerat i Alva;

Gimo -   En liten, liten plats på jorden någonstans mellan Uppsala och den stora staden Östhammar!
En regnig natt närmare bestämt kl 00:45 natten till Sofia hade nämligen fått sitta på centralstationen i Uppsala fylld med massor av mystiska människor en timme och vänta på bussen!



Fredagskvällen är här, Andrea anländer från skolan och det är årets förata "storfest" som är på G.

Förväntningarna är höga, nästan lika höga att de kan mätas med midjan på Andreas jeans:P Hon var nämligen Märta, den där dockan som ser så levande ut att man hoppar högt varje gång man tar sista klivet upp för trappan i pressgården.

Men jag, ja var Grynet, en sjukt bra utstyrsel även de :P För enliget Grynet är frukt INTE godis!!!

Kvällen fortlöpte med en del alcohol, många sånger föratt sist med inte minst avslutas med ett antal blåsor på fötterna aj...aj...aj...skrek Grynet när hon skulle gå hem, så de slutade med att skorna i händerna dinglade.

Njut av alla vackra bilder, eller inspereras av vad du kan klä ut dig till nästa kändisfest :)



           


Grynet Sofia


     Märta Andrea






                         


P.S.
Ett tack till er som ordnade festen, det var SJUKT kul :)

Lagkapp

publicerat i Alva;
Söndagen den 16/11, Dina Cup i Falköping. Min syster och kusin var med och simmade. Planen var att jag och min moster skulle åka till Falköping och kolla på andra passet av tävlingen, men så vo kommit fram, kom alla framspringandes "Du måste vara med i lagkappen" " Cecilia har åkt hem"
Shiit tänkte ja inte kan jag skämma ut mig totalt!
Men efter som att starten skulle gå om 15 minuter var de inte så mycket mer att göra, än att ställa upp för laget.
En kvart senare stod jag på startpallen redo att dyka i och ytterligare 31 sekunder senare slog jag handen i väggen och laget slutade på en fjärdeplats :D

Så nu efteråt har tävlingsnerverna kommit igång igen, så vem vet kanske att ni får se mig på startpallen i gen :p