Simnign

publicerat i Alva;
Med knappt två månader kvar till Vansbrosimningen är det på god tid att börja simträna lite också !! Så i fredagas och söndags följde jag med på SPIF:s simträningar, det vill säga riktiga simtränignar med en tränare :) Så himla mycket roligare än att simma själv plus att passen är upplagda för att man ska simma lite längre sträckor. Det var verkligen jätte kul att simma igen och jag kände till min förvåning att det faktiskt gick hyfsat bra och att jag på knappa två månader ska komma i någon sånär simmform.

Träningen i söndags var på Eriksdahlsbadet, vilket jag trodde skulle vara lite snyggt och flaschigt badhus, men icke det var snarare lite sunkigt och nedgånget. Men något som var fint det var utsikten från Västerbron vi cyklade över på vägen dit (som jag också ska cykla över varje dag påväg till jobbet i sommar) man såg typ hela Stockholm! I alla fall hela Riddarfjärden, det var jätte fint :)

I miss you my dear <3

publicerat i Alva;
För ett år och ca fyra månader sedan lämnade jag Australien och min kära Nicole. Snart har det gått mer än någon annan nång mellan att vi setts. Men egentligen är det helt otroligt, att det på nio år aldrig gått mer än 1,5 år mellan att vi setts!! Egentligen käns det som att det var i går jag var och hälsa på, tiden går ju så otoligt fort att man inte kan förstå vart den tar vägen.

Tanken slog mig i dag att varför inte gör den sista valfria praktiken i just Australien, de ska ju finans väldigt många duktiga sjukgymnaster där, samt att jag får en otrolig bra språkträning jag sent skulle glömma. Nu är ett mejl sänt till studievägledaren vilket jag hoppas ska göra detta möjligt :)

 

 

Aj...min fot !!!

publicerat i Alva;

Det är nästan som ett skämt, nu när min hand börjar blir bra och inte gör ont längre....ja då självklart är det någonting annat som ska jäklas lite. Denna gången muskelfästet till mm.peroneii.


En överbelastningsskada, jag troligen dragit på mig genom att springa på ojämt underlag, vliket jag inte är van vid. Peroneerna har som uppgift att plantarflektera och att föra foten utåt. Jag frågade sjukgymnasten på gymet och svaret blev att äta voltaren alternativt att smörja med voltarengel, byta ut löpning mot spinning och när det känns lite bättre prova crosstrainer och när det känns helt bra börja löpträna igen. Han trodde det skulle ta ca 2 v. Så tar det inte längre tid blir jag mycket glad.


Men å andra sidan gör det inte någiontin att jag har ont för det var en så otroligt fin löptur i söndags runt brunnsviken, solen sken, vattnet glittrade och träden blommade !!

 

Leopard i Liten-hatt

publicerat i Alva;

I dag är det dags för lite party...med temat djur i hatt, vilket innebär att namnet på hatten ska börja på samma bokstav som namnet på djupet !! Med hjälp av Johanna blev min utklädnad Leopard i Liten hatt :)


Ja e grymt nöjd med min sminkning !!!

Glass

publicerat i Alva;
Här kommer ett recept på jätte enkel glass som jag och Markan fikade på igår !!
  • Vispa ägg och socker pösigt (jag tog 4 ägg och ca 4 msk socker jag tyckte att det blev lite för sött)
  • Blanda i frusna bär och mixa med en stavmixer, ta ganske mycket bär.
  • Häll i lite rivet limeskal.
  • Vispa grädde och blanda i smeten.
Ställ i frysen en liten stund...Klart :)

Valborg i Uppsala

publicerat i Alva;
3e maj, deklarationen är inkämnad för länge sen (bara att vänta på pengarna), Kvalborg och Valborg är avklarat. Grillning, champagnegalopp, häng i ekoparken och party vad vad som hände. Valborg i Uppsala är grymt stort, det är en folkfest med människor precis överallt!  Jag var så glad att mina kära forsmarkare Malin, Olivia och Linnea tog sig hit, än om jag inte hann träffa er så mycket så var det otroligt kul att se er :)

Just precis kom jag hem från årets längsta löpriunda 100 minuter :) Kändes jätte bra förutom att min hälsena gjorde sig påmind de sista kilometrarna och att jag sprang i långbyxor, undertäll och jacka...jag som har sprungit i linne och shorts de sista veckorna !!!
Det där med hälsenan hoppas jag med lite styrketräning kunna bota, för annars går det så himla bra med löpningen. Det känns som att det bara blir lättare och lättare och roligare att springa :)

Champagnegalopp på värmlands med Johanna.