Länge sedan jag skrev sist

publicerat i mamma i sthlm;
Ja bu var det ett tag sedan jag skrev sist inser jag. Det har helt enkelt vart lite mycket här hemma. Men resan till Malmö gick bra. Tobias och Alva klarade sig galant ner till Malmö :-) hemfärden fick även den bra, skönt :-) 

Ska även passa på att berätta att jag sökte ett vikariat som sjukgymnast på ett år på Lidingö särskola och fick det! Så nu ska jag jobba ett år från 3 mars och efter det får vi väl se om jag gör klart skolan eller om jag söker något annat jobb! 
Hos Tobias farmor i Malmö och hälsar på. 


Såhär stod Alva i tåget och flirtade med alla! 

På promenad 

Denna tröjan köpte jag på Lindex för 25 kr då vi skulle handla strumpor


Hej sålänge !! 



Tenta

publicerat i mamma i sthlm;
Sitter på flygplatsen och dricker en kaffekatte i väntan på flyget till Malmö :-) rätt skönt att vara helt själv för en stund faktiskt!! Imorgon väntar en tenta i programmering. Lite nervöst är det allt, då man ska skriva den på papper! Hade vart så mycket lättare att göra det på en dator!! Men men, det ska iallafall bli skönt imorgon när den är gjord :-) 
 

Babysim

publicerat i mamma i sthlm;
Ja i tisdags var vi på terminenes sista babysim. Nu blir det uppehåll för oss i januari och februari, men jag tror nästan att Alva får gå steg 3 lite senare i vår. Det är ju sådana kanondagar när man åker och simmar. Alva bara älskar det!
Först blir det frukost här hemma sedan sover hon i vagnen och brukar vakna utanför badet. Å så simmar vi en halvtimme med massa andra bebisar. Efter det blir det lunch och sedan leker hon för fullt i lekrummet tills att hon nästan somnar!! Å då är det dags att åka hem! Så det blir ju nästan en heldagsaktivitet trotts att simmet bara är 30 min!!  Riktigt bra är det :-)
Här kommer lite bilder från sist vi var där, då var även min pappa med !
 
 


 
 
 
 

Haha världens fulaste bild på oss under vattnet!!!
 
 
 
 
 

Sista babysimmet

publicerat i mamma i sthlm;
Står och väntar på bussen in till stan. Idag är det sista gången på babysimmet. Lite trist. Men vi får se till att åka och bada själva regelbundet istället och om det inte blir av får vi väl gå en ny kurs senare ivår! 
Min pappa är även påväg hit så han ska också vara med och bada idag :-) 
Igår var vi ute hos Anna och Hendrik och hälsade på i deras nya lägenhet, jättemysigt var det! Vi var inte hemma förrän vid halv nio! Så det var ett perfekt tillfälle för Tobias att sitta kvar några extra timmar på jobbet! För på fredag ska vi ju till Malmö!! 







Alva sitter och myser i Annas soffa! 

Första snön

publicerat i mamma i sthlm;
 
 
Nu har den första snön kommit till oss, härligt :-) jag måste säga att det är riktigt mysigt att ligga här i soffan och titta ut på tallarnas stora grenar som börjar bli vita! Tobias är på julfest med jobbet och jag tittat på Idolfinalen, har faktiskt pluggat en stund också. Börjar bli lite nervös inför tentan på lördag. Jag har mycket att gå igenom, det är orsaken till att jag inte hunnit uppdatera så mycket på bloggen. Men ihelgen ska jag plugga mycket och min pappa kommer på ti fm och stannar till on kväll så då ska jag väl hinna sitta lite också:-) 
Idag har jag och Alva fixat lite här hemma. Vi har vart på Ica och hämtat ut vårdat nya tillskott till familjen, neato vår robotdammsugare. Men Alva och hen är inte riktigt kompisar än utan hon är mer livrädd för den!!! Vi har även hunnit gunga lite, handla mat, städat, badat och tagit en kort promenad till puzzerian i all snö!! 
 
Och jag är typ klar med alla julklappar, klickade precis hem den näst sista:-) så för er som handlar på nätet måste jag passa på att tipsa om den kostnadsfria tjänsten Lyoness. Man blir medlem utan kostnad och får extra rabatter på en massa webbshoppar!! Superbra :-) 
 
 
Här kommer lite bilder från dagen. 
 
God morgon säger Alva! 
 
Innan snön kom va är det mest blask! 
 
Alva hittade en napp som faktiskt var lite god! 
 
Neato
 
Till min sallad fick jag en masa bröd. Råkade lämna vardagsrummet 5 sekunder och då stod Alva och smaskade på detta!! 



 
 
 

Saffransrisotto

publicerat i Recept, mamma i sthlm;
Ikväll har vi lagat saffransrisotto. Mumms vad gott det blev. Till de hade vi lax och lite grönsaker, en riktig lyxmiddag mitt i veckan! 
Nu ligger jag i soffan och tar det lugnt. Börjar få lite ont i ryggen, så jag måste nig börja träna lite mer styrka. Imorgon blir det gymmet! 

Recept på saffransrisotto:
4dl Avorioris
1,3 l varm buljong
Chili
Cayennepeppar 
Saffran 
Lök hackad
1-2dl riven parmesan 
Olivolja
Salt 
Citron/vitt vin 

Fräs lök i riklig med olivolja, den ska inte bli bränd. Tillsätt saffran, chili och cayennepeppar. Häll i riset och fräs lite. 
Tillsätt vinet om ni har de. Låt de reducera bort. Tillsätt ca 2 dl buljong och låt de koka in. Upprepa tills de att riset är lagom i konsostensen. (Man måste röra väldigt mycket!) Häll i parmesanosten.  Smaka av med kryddor, salt och citron. 


December :-)

publicerat i mamma i sthlm;
Å så var december här, snart jul alltså. Ska våra juliga prylar är nu framme. Mysigt, även om vi inte har en massa prylar!! Första advent firade vi med att åka hem till en av Tobias kompisar och tjej på middag. Jättemysigt var det. Dom bor inte jättenära oss så vi hyrde den billigaste bilen på Statoil på vår gata så allt som allt med bensin kostade det 250kr. Knappt man tror att det är sant. En taxi enkel väg skulle kosts dryga 300!!! 
Idag har vi vart ute en hel del och lekt på lekplatsen :-) Alva börjat bli piggare som tur är och nu ligger hon och sover. Jag och Tobias sitter i soffan framför TVn med var sin dator haha!!