Viktuppgång trotts förkylning :-)

publicerat i Alva, Nytt till mamma, mamma i sthlm;
De sista dagarna har vi haft lite förkylning här hemma. Jag har vart mycket hostig och slemmig i halsen, lilla Alva har även hon hostat, nyst och snorat och i dag kom Tobias hem väldigt opigg :-( Men jag och Alva är i alla fall på bättringsvägen.
Idag var vi på BVC och Alva väger nu 3860g trotts förkykningen, vilket var jätte bra tyckte sköterskan :-) Hon var även förvånad över hur bra hon klarar av att hålla upp huvudet, vilket var jättekul att höra. För att underlätta Alvas förkylning lite var vi till apoteket och köpte koksalt och en nässug vi blev tipsde om, får hoppas att de gör hennes andning lite lättare. Nu låter det nästan som att jag har en liten gris brevid mig i sängen på natten haha !!!
Vi var också och hämtade ut två par skor till mig jag beställt från laredoute, jättesnygga var dom även i verkligheten (billiga också när man har 40% rabatt :-) )
 
En sovande Alva!
 
Mina nya skor, dock inte så bra bilder!
 
 
 
 

Sista helgen i lägenheten

publicerat i Nytt till Alva, Nytt till mamma, mamma i sthlm;
Då är snart den sista helgen i lägengheten slut. På onsdag fltyar vi ut på Lidingö !!Just nu känns det bara sååå skönt då det är kaos med alla saker här hemma. Det mesta är i alla fall nedpackat, bara lite kläder och porslin kvar.

Igår kom Sini på besök, vi åt lunch och pratade lite :-) Annars har jag mest försökt fylla lite flyttlådor.
En bärsjal är också beställd, valde mellan en bärsjal i trikå och en baby-björn men det verkar ju faktiskt mysigare för bebisen att ligga i en sjal så det fick bli en sådan.
 
 
En nyvaken Alva
 
Jag och Alva!
 
En sådan här bärsjal är beställd. Kolla in alla sätt man kan knyta den http://www.sjalbarn.se/

3 veckor

publicerat i Alva;
3 veckor har det idag gått sedan förlossningen. Alva växer så det knakar, hon ser inte längre sådär pytteliten ut!
Redan från första början var hon stark i nacken, men nu är hon än starkare då hon klarar av att ligga på mage och vrida huvudet. När hon ligger på mage trycker hon också upp rumpan och ett ben itaget, precis som om hon skulle krypa. Vaken är hon ockå i längre stunder, men sover gör hon generellt inte mer än 3h i sträck. Så nu väntar jag bara tills de att hon under natten ska sova lite längre åt gången! 
 
Alva 3 v, i de fina kläderna hon fick av Patrik och Emma :-)

En vecka till flytt!

publicerat i

Om precis en vecka flyttar vi ut till vår nya trea på Lidingö :-) Inför visningen av denna lägenheten fyllde vi hela vinden med lådor och nu har vi börjat packa ner de vi har kvar i lägenheten. Men andra ord börjat det likna ett kaos här!!
Ska bli så skönt att flytta snart.

Slappardag

publicerat i mamma i sthlm;

En riktig slappardag! Jag har bara vart hemma och grejat lite Alva står numera i förskolekö och vi har köpt sängar från ikea som ska levereras hem till den nya lägenheten :-)

Jag har vilat lite, gnuggat mig i ögonen och nyst. Ja det börjar komma pollen nu, fattar inte varför jag ska känns av det så mycket trotts allergitabletter:-/

Våren är här :-)

publicerat i mamma i sthlm;
Nu är våren här på riktigt!! Idag har jag gått i bara tröja och sett vårlökar, vitsippor och lite andra små lila blommor (inga blåsippor dock!).
Igår kom Tobias föräldrar på besök. Vi hade lagat lite lunch till att de kom, sedan blev det en promenad i Karlberg. Solen strålade och blå himmel var det hela dagen! Kvällen avslutades med lite mat från birkastans pizzeria och sen lite ostkaka på det!
Idag tog vi tunnelbanan till Ropsten vid halv tolv tiden, sedan blev det en liten promenad för att kika på området kring vår nya lägenhet. När vi kom till basidan och skulle titta på balkongen satt de gamla ägarna där, så vi blev uppbudna att titta på lägenheten :-) Så nu har vi vart där ytterligare en gång och det känns som det kommer bli allderleds perfekt att flytta ut dit.
Efter en lunch på millesgården tog Tobias föräldrar tunnelbanan till T-centralen för att ta tåget hem. Jag, Tobias och Alva tog oss en promenad hem med en liten paus för fika på Sveavägen.
 
På långpromenad
 
Alva i sitt nya babygym hon fick av sin famor och farfar, tack :-)
 

 

God natt

publicerat i Alva;

Nu är det läggdags. Alva sover äntligen, helt utmattad ser hon ut efter att vart vaken drygt 4h i ett sträck för första gången!

Fredag

publicerat i Alva, mamma i sthlm;

Fredag! För precis två veckor sedan vaknade vi upp på bb efter en kort och sömnlös natt!! Tänk att det redan gått två veckor!

På förmiddagen har Alva mest sovit, jag har tvättat, strukit och fixat lite här hemma. I em ska vi ta en promenad till biblioteket för att hämta ut en bok till Alva. Något som alla barn tydligen får. Sedan ska vi försöka hitta en tidskriftsamlare att ha alla miljoner papper och broschyrer vi får från BVC i, kan nog vara bra att fixa det innan flytten så att inte de försvinner.

Här kommer en bild på Alva med kläderna hon fick i veckan :-)

Skola

publicerat i mamma i sthlm;

Nu är det bara ett case kvar! Det vill säga en rapport att skriva samt ett seminarium att gå på, sedan är kursen avslutad och jag helt ledig från skolan :-) Efter lunchen i dag tog jag och Alva en promenad till skolan för att vara med på seminariet. Självklart vaknade hon och var hungrig precis när lektionen skulle börja. Så vi satte oss i ett lunchrum där vi nästan var helt själva. Vid två efter rasten var vi med på resten. Hon var hur snäll och lugn som helst :-)


Efter skolan blev det en promenad i ösregnet till Non solo bar för en fika med Anneli. Vi var inte hemma förrän strax efter fem! Det känns jätteskönt att det fungerade så bra att ha med Alva :-)

Första besöket på BVC

publicerat i Alva;

I dag har vi vart på BVC för första gången. Kl 11 skulle vara där så det blev till att gå upp lite tidigare än vad jag gjort de sista dagarna.

Alva hade växt hela 2cm, så nu är hon 50cm lång och väger 3500g!

Ännu mer paket :-)

publicerat i Nytt till Alva;
Igår kom en avi om att det finns paket att hämta ut! Så i morses tog jag och Alva en promenad till ica och hämtade det, spännande!! I paketet fanns jättefina kläder och en mysig kanin från tjejerna hemmifrån Lidköping :-) Tack så mycket :-)
Igår kom också ett annat paket, från Patrik och Emma med ännu mera kläder, tyvärr hann jag lägga kläderna i tvätten innan jag fota dem! Men det var en body, ett par shorts och en liten mössa jättesött :-)
Idag händer inte så mycket här hemma förutom att jag försöker bli klar med min skoluppgift som ska in i kväll och Tobias sitter med jobbdatorn. Sen ska jag kanske försöka fylla i boken vi fick på posten av Tobias mamma, Första boken om mig. Kan ju vara lika bra att fylla i lite medan jag kommer ihåg!
 

Familjen på besök

publicerat i Alva;
I lördags kom mamma, pappa och Josse hit :-) Det var verkligen jättemysigt! När de kom i lördags åt vi nybakta scones Tobias gjort, sedan blev det en promenad i Vasaparken innan middagen. De hade även med sig en massa paket, helt galet!! Av mamma och pappa fick Alva en klippan ullfilt i rosa med vita får på, perfekt att ha i vagnen. Moster kokko med familj hade köpt en massa fina kläder samt så skickade hon med Jennifers fårskin att ha i vagnen, så att det blir lite mysigt. Josse och Markus hade köpt en ursöt body med tillhörande byxor, Markus mamma Maria hade köpt en jätte fin klänning Alva kan ha i sommar. Inte nog med det så hade mammas arbetskamrat stickat en jätte jätte söt kofta helt underbar! Tack så jätte jätte mycket för alla paket :-)
 
Igår var vi på stan och letade studentklänning till Josse, vi hittade en som var helt ok men inte helt hundra. Så hon får leta vidare. Vi tränade också på att åka rulltrappa med vagnen, lite läskigt i brörjan men det fungerade.
Igår kväll skrämde Alva livet ur mig när hon kräktes så det sprutade ur munnen !! Så nu får det bli lite mer rappauser när hon äter hehe !!
 
Här kommer lite bilder från helgen
 
 
 

Moster Johanna på besök

publicerat i Nytt till Alva;
I dag kom Johanna på besök från Umeå :) Jättemysigt att hon kom, även om vi inte gjorde så mycket. Även barnmorskan från BVC var här på hembesök! Hon kom med jättemycket information och papper!! Lillan blev också vägd, nu väger hon 3450g, riktigt bra tydligen.
 
Johanna hade målat en jättefin tavla att ha på barnrummet sen :) Med sig hade hon också en fin liten tröja. Tack så jätte mycket. Igår hade vi även besök av Tobias kompis Magnus som kom med en liten leksak, tack :)
 
 

Första badet

publicerat i Alva;
I förrgår bestämde vi oss för att bada Alva för första gången. Men badbaljan ligger troligen på vinden någonstans bakom en massa flyttlådor (som vi ställde upp innan lägenhetsvisningen). Tobias orkade inte leta fram den så det fick bli diskhon istället. Dock inte så lätt då den är ganska smal och djup.

Badet var inte jätte poppulärt men när man hällde lite vatten över henne blev hon lugnare, så jag tror det fungerar bättre om vi lyckas få fram badbaljan.
 
Här kommer i alla fall lite bilder.
 
 
 
Hon blev i alla fall lugn efter badet !!
 
 

MVG

publicerat i Alva;

Alva på väg hem från återbesöket hos barnmorskan. Hon fick MVG !!!

Brev!

publicerat i Alva;
Då har det snart gått en vecka sedan lilla Alva kom till världen, ja nu mera kallar vi henne så!! I förrgår installerades vår nya säkerhetsdörr till lägenheten, den blev jätte snygg! Men igår kväll kom vi på att vi har ju inte fått någon post, konstigt! I och med den nya dörren får vi numera posten i postfack vid entren och när vi öppnade facket fanns en massa post :-) 
Tack så jätte mycket :-)
 
En body, byxor, mössa och brev från fm Jolbäck, en kanin från Sini och kort från, ja numera blir det ju gammelfarmor och gammelfarfar samt från Tobias farmor vilket också blir gammelfarmor!!
 
En stor fin bukett blommor kom också från Tobias arbetskamrater :-)
 
Tack :-)

Hemma :-)

publicerat i Alva;
Nu har vi kommit hem och ute öser snön ned. Jag tror knappt mina ögon, det som var så fint väder i går. Det är jätteskönt att vara hemma, tvättmaskinen är redan i gång och Tobias har vart ute och spriungit, nu är han på väg för att handla lite mer kläder i små storlekar, vilket jag inte riktigt trodde skulle behövas!! Ikväll blir det till att bara ta det lugnt och laga lite mat!
 
Här kommet lite bilder också.
 
På väg hem, i samma kläder som morfar Partik hade på sig den dagen han åkte hem från bb!!
 
Lillan brevid kaninen!
 

Hemma!!
 

På förlossningen !!

publicerat i Alva, Gravid;
Ja då var vi äntligen här :) efter tre nätter med mycket lite sömn! Vi kom hit strax efter fem, så vi hann precis innan rusningstrafiken! 
Nu har jag fått en Eda och så här lite ont har jag inte haft på flera dagar!! As gött :-)