Gott Nytt År :-)

publicerat i Alva;
I går kom vi hem från allt julfirande, var vart några jätte sköna dagar hemma :-) Dock är det svårt att hinna träffa alla på några dagar så God Jul och Gott Nytt År till er som jag inte träffade och tack för alla fina julklappar :-)
I eftermiddag bär det av till Uppsala där vi ska bo på hotell och gå ut och äta med Tobias bror Jocke och hans tjej. Tror det kommer bli en toppen kväll, dock har jag åkt på ngt influensaliknande men med lite Alvedon i kroppen ska jag försöka vara pigg och glad!
 
Gott Nytt 2013

Simning

publicerat i Alva;
I dag tog vi oss ut på en promendat till kronobergsbadet, trotts snöblåsten. Inte för att det är så kallt snarare tvärt om det är ca 0 grader vilket göra att det är jätte tung och blöt snö över allt, lite tråkigt. Men efter att jag simmat 150 m såg jag någon med grå glasögon, sådanna där man har slipat glas i och jag tänkte att det kan ju inte vara någon annan än Robin som har sådana! Jag hade rätt det var Robin! Så vi simmade ett pass på ca en timma alla tre, jättekul. Men det märks i armarna att det inte är så ofta jag har vart på badet det sista!! Nu är vi hemma och ska snart äta mat.

Trevlig kväll :-)

Gubbe på taket !!

publicerat i Alva;
Det står en gubbe utanför mitt fönster och skottar kyrktaket utan någon säkerhetslina typ 15-20 m upp, det ser rätt läskigt ut....hoppas jag slipper sen han ramla ner :/
 
 
 

Första skidturen i år :-)

publicerat i Alva;
 
Härlg förmiddag med sol och ca sju minusgrader perfekt väder för lite skidåkning. Spåren var jätte bra, över all förväntan :) Nu blir det plugg inför hemtentan på tisdag.
 
 
 

Ett halvår försenad leverans

publicerat i Alva;
I går kom en avi i brevlådan att jag hade ett paket att hämta. Så efter träningen gick jag till ica för att hämta detta paket, jag hade inte en aning om vad det kunder vara för paket!! Men när jag öppnade paketet så låg där en cykeljacka jag beställde i maj!! Den hade tydligen tagit slut i sommras och jag trodde att jag inte skulle få nåon jacka, men nu drygt ett halvår senare så äger jag allså en cykeljacka!!! Det var nog banne mig den längsta leveranstiden jag någonsin vart med om!!
 
 

Kvällspromenad

publicerat i Alva;
Härlig kvällspromenad i all snö :-) Helt tyst var det ute!  Knappt några bilar och bara ett fåtal som var ute och joggade gjorde att det kändes riktigt härligt att vara ute och gå! 
Närmare 30-40 cm måste det ha kommit i går, men det är ju inte hysteriskt mycket, som det verkade vara när man läste gårdagens tidningsrubriker! Hoppas nu bara att det får vara minusgrader länge så att snön får ligga kvar.
 
Helt spegelblank vattenyta!

Snöstorm

publicerat i Alva;
Då vardet redan onsdag, jag har en lektionsfri dag vilket innebär hemma plugg. Jag har precis börjat en ny kurs som heter Computer applications in health care and biobedicine, där vi ska ha en hemmtenta redan nästa tisdag, sen har jag tänkt att skriva två av de tre uppsattserna innan jul så det bara blir en kvar till efter jul!  Planen var i dag att gå till stadsbiblioteket för att plugga men med den snöyran ute tror jag att jag stannar hemma istället.
I går tog jag en tur ner på stan efter att jag kom hem från skolan och köpte lite julklapppar, jag handlade också ett par handdukar jag kollat på tidigare! Röda supermjuka julhanddukar :-)
 

Julgasque

publicerat i Alva;
I går eftermiddag tod jag tåget till Uppsala, det vankades jullgasque :-)
Först träffades vi hemma hos Johanna för en liten fördrink, innan det bar av till värmlands.
Framme på värmlands bjöds det på glögg och mingel följt av en lång middag. Faktiskt lite väl lång. Klockan halv sju satt vi till bords och på meyn var det julbord! Det tidigaste julbordet jag någonsinn ätit skulle jag tro!
Först var det kalla rätter, följt av varma rätter, dans och till sist var det efterrätter och kaffe. Jag och Johanna satt med ett gäng utbytesstudenter som var jätte trevliga och lättsamma :-) Dock vara middagen något lång för min smak den var inte klar förrän 23.35, jag hade hoppats att den skulle vara slut en timme tidigare i alla fall!
Så efter middagen hann jag inte så mycket mer än att ta mig till stationen och mitt tåg som gick hem 00.13.
Men det var en lyckad kväll och det var kul att träffa lite bekanta i Uppsala :-)
I dag blir det en stunds plugg och förhoppningsvis lite adventsfika med glögg.