Sista veckan i Hedemora

publicerat i Alva;
Nu har det snart gått 6v sedan jag började min praktik här i Hedemora...helt galet hur fort tiden har gått. Det har vart roligt också och väldigt lärorikt, egentligen skulle man vilja vara kvar lite längre så man hinner följa upp alla patienter man haft.
Faktiskt tror jag att det är under denna praktik jag lärt mig mest, man har liksom fått ihop allt man lärt sig, så man kan se en helhetsbild. Känns verkligen jätte bra :)
I dag ska jag gå på core, om det finns plats. Man måste nämligen ringa och boka in sig på pass, men det är ingen som svarar...

1a advent

publicerat i Alva;
Första advent!! Dagen har firats med att vi simtränat (3300m blev det) och ätit pasta med saffran i, jätte gott var det och träningen var riktigt jobbig. Jag känner mig helt slut i kroppen! Jag har även upptäckt att mitt batteri till datorn gått sönder, så den går numera bara att använda med sladd suck...
I går köpte vi en fin julstjärna och jag gjrotde en adventsljusstake, så nu är det riktigt mysigt :)

Kettlebells

publicerat i Alva;
Torsdag i dag och jag har jag provat kettlebellsträning. Riktigt bra träning och helt galet jobbigt då man använder mer eller mindre hela kroppen i varje övning. Det krävs också en hel del teknik för att göra övningarna rätt och en konstant spänd mage. När man tränar med kettlebells brukar man tydligen dela upp träningen i olika set, fast man kallar det ngt annat som jag glömt av! I varje set finns tre övningar, man gör önv 1,2,3 och upprepar tre gånger, sedan vila. I varje omgång minskar man också antalet repetitioner något.
Jag tyckte det var mycket roligare och mer funktionell träning än vad jag trodde, helt enkelt skitkul och jätte jobbigt speciellt för magen!!

"stan" i Hedemora

publicerat i Alva;
I går slutade vi en halvtimme tidigare så jag och Sofia, som jag har praktik med gick på stan en liten sväng. Eller stan kan man knappt kalla det, då det finns en gata med lite små butiker. Det finns en affär som är jätte mysig med massa bakskålar och formar, typ sådana som Leila har. Sen finns det lite blommor och lite fina kläder, gummistövlar, strumpor, ljus och massa småplock!! Det fanns också massa jättesöta gossedjur så jag har köpt två stycken åt Tobias som han ska ge till sina systerbarn i veckan.

Jag hittade också en "krafs" affär där allt är billigt så jag köpte en stor canavas och lite färger, jag tänkte jag skulle måla. Sagt och gjort så började jag kladda lite men nu är ju frågan hur ska jag få den med hem??? Torkat har den inte heller gjort!!

Så här ser den än så länge ut, kanske inte värdens vackraste skapelse men det var lite kul i alla fall :)

Jag klarade tentan :)

publicerat i Alva;

Jag klarade min praktiska tenta….yes :)


Fredagen var en lång och hektisk dag, skola 8-17 samt min praktiska examination under lunchen.  Direkt efter skolan tog jag tåget till sthlm, då Tobias föräldrar var på besök.  Kvällen avslutades med ett restaurangbesök på ett indiskt ställe några gator bort. Efter de somnade jag gott den natten.


Nu kan jag bara andas ut, jag har klarat allt hittills på terminen och det är bara 4 veckor praktik kvar, sedan en liten kurs i hälsa och hälspromotion, vad det nu ska innebära.  Kvällskursen är det inte heller mycket kvar på bara ett litet arbete och närvaro på tre lektioner till.


I går måndag var det ännu en dag med skola, då förmiddagen handlade om barn med smärta och eftermiddagen Mc Kenzie http://www.mckenzie.se/. Båda jätteintressant, blir nästan litesugen på att läsa McKenzie!


Nu är jag i alla fall hemma från veckans första praktikdag i Hedemora, min förkylning är nästan helt borta...så himla skönt. Denna vecka blir det fokus på praktik, lite träning och en litteraturstuidie om antioxidanter ska göras.

Till helgen får vi se om jag hinner ta en dag på hälsomässan i älvsjö, jag har hört att den visst ska vara väl värd ett besök.

 

Vacker himmel på vägen till vandrarhemmet!!

Vecka två

publicerat i Alva;
I går ringde klockan 05.10 dags att gå upp!! Lyckligt vis var jag inte så trött, kanske berodde på att det numera är vintertid. När jag satt där på tåget såg jag hur solen gick upp och det var en otroligt fin morgon :) I dag verkar det dock inte bli samma strålande solsken. Men det hoppas jag familjen och familjen hallmans har nere i Alcante.
Denna veckan har jag fått ett annar rum på vandrarhemet, mycket bättre då det finns ett litet skrivbort :) Jag har praktisk tenta på fredan denna veckan så nu blir det till att plugga på kvällarna fram till dess. Men jag tror nog att det ska gå bra!
Det såg visst inte liva vackert ut på bild som det var i går...kanske det är SJs skitiga fönstrer som gör det?