Förkylning

publicerat i Alva, mamma i sthlm;
Alva har åkt på en förkylning, kanske inte så konstigt när det går mot vinter men hon är väldigt snuvig. Det bara rinner tjockt gult snor från hennes näsa!! Hon har även fått tillbaka svampen i munnen. Så idag har vi vart till Apoteket och inhandlat mycostatin, koksalt, nässpray och en salva till hennes torra kinder.  Får hoppas att detta hjälper för nu har nätterna vart riktigt jobbiga de sista dagarna. Men hon har ändå vart rätt pigg ända tills igår kväll idag har hon sovit lite mer än vanligt och inte vart så hungrig. Men det vänder nog snart! Igår var vi ute och gungade och lekte på lekplatsen. Hon vi var på lekplatsen i minst en halvtimme och vad hon grejade! Hon har kommit på att man kan gräva i sanden n! Superkul tycker hon! 
Nu ligger jag i soffan och tar igen nig lite medan Alva sover:-)
Alva och Juni. Trötta och mätta efter babysimet i tisdags. 








Jag såg en så fin svan igår när vi var ute och promenerade!! 

Underbar morgon

publicerat i mamma i sthlm;
På väg till babysimet. Solen skiner, himlen är helt blå, det är vindstilla och -1grader! Fansastisk väder! Så vi promenerar halva vägen! 



Ny vecka

publicerat i mamma i sthlm;
Ja nu är det ny vecka igen! Helgen gick fort. Vad gjorde vi egentligen. Plocka här hemma, gick ned med lite saker i förrådet och var ute endel. Vi har haft och har jättefint väder i några dagar, sol och blå himmel. Men kallt! 
Idag har vi vart ute och gått långpromenad med Klara och Isabel, efter de har vi vart hemma hos dom och lekt hela eftermiddagen, jättemysigt var det :-) Nu är vi hemma och snart kommer Tobias :-) 

Alva sitter och funderar! 
Lite bullar hann vi baka ihelgen också 

Vår nya tavla har kommit upp på väggen :-)

Fredag!

publicerat i Alva, mamma i sthlm;
Oj vad veckan har gått fort, redan fredag!! igår var jag på skivstångspass på Friskis oj vad jobbigt det var, men skönt. Jag tror minsann jag börjar bli lite starkare nu, jag har i alla fall ökat vikterna :-) nu står jag utanför oss men Alva sovandes i vagnen. Vi har vart och handlat lite mat, blommor och en äppleglögg från systemet. Den ska jag smaka ikväll. Köpte även saffran så kanske att ett bullbak hinns med ihelgen? 
Efter lunch ska jag till cambio, ett företag som gör journalsystem och lyssna på vad de har för ämnen till examensarbete, spännande! Jag kommer inte att kunna skriva till våren då det finns spärrkurser jag först måste göra  men alternativt till sommaren/hösten eller nästa vår. Men jag tänkte att det är ju alltid bra att visa upp sig så de vet att jag är intresserad!! 
Ha det bra! 

Alva kan nu ställa sig upp mot typ allt. Till och med en slät vägg!! Men som tur är så har hon blivit lite stadigare och trillar inte alls lika lätt :-) 

Sand är gott

publicerat i Alva, mamma i sthlm;
Idag har vi vart ute en bra stund på lekplatsen här bakom. Alva upptäckte att man kan stå upp emot träden och pilla loss barken och att sanden i sandlådan går att stoppa i munnen. Lite gungning blev det också. Annars har vi fixat lite här hemma idag. Adventsstjärnorna jag åkt fram så nu börjar det se lite juligt ut här hemma. Jag vet att det är lite tidigt, men jag har hellre sakerna framme nu än efter jul, för få vill jag bara ha vår!! 

Nu sitter jag framför TVn och dricker lite te, Alva sover och Tobias är på akuten och kollar upp sin axel. Han ramlade nämligen med cykeln idag :-( 





Bad och bollhav

publicerat i Alva, mamma i sthlm;
Det slog mig idag att alla dagar vi har åkt till babysimet har det regnat. Idag bara dugg!! Konstigt! Badet var lika roligt som vanligt och idag fick Alva träna på att hålla fast i kanten och ett nytt dyk. Efter badet blev det lunch och lek. Dom har ett jättebra rum där vi är och badar, man kan värma mat och så finns det massa leksaker och ett bollhav som Alva provade idag.



Att stå upp!

publicerat i Alva, mamma i sthlm;
Att stå upp är det bästa Alva vet!!! Hon blir tokig om man sätter henne ned. Som tur är har hon blivit något stadigare under veckan som gått men hon kan fortfarande ramla riktigt ordentligt. Speciellt på kvällen när hon är trött. 
Så nu i helgen som var har hon tränat på att stå, Tobias har sprungit en löpartävling. Tömilen, det gick jättebra :-) jag har pluggat lite, promenerat i det sköna vädret och igår gjorde jag ett corepass här hemma från youtube och jäklar vilken träningsvärk jag har idag!! 
Idag blir en lugn dag, lite fix här hemma och lite senare får vi nog gå ut en sväng. 







Besök i Uppsala och på öppna förskolan.

publicerat i Alva, mamma i sthlm;
I onsdags åkte vi till Uppsala. Besöket började hemma hos Johanna.  Där blev det massa gott fika :-) Johanna hade hennes föräldrars katt hemma så Alva fick träffa en katt! Hon tyckte det var jättespännande men katten tyckte inte att det var lika spännande! Efter fikat blev det en långpromenad i Uppsala innan vi träffade Anneli på Ica. Vi handla mat och gick hem till henne. 
Vi lagade chili sin Carne, blev jättegott :-) Kalle, Annelis kille och sambo var även han hemma å så kom en kompis till Alva jag träffat några gånger för att äta med oss. Mysigt! Gårdagen startade med en långpromenad  i Uppsala. 




Idag har vi vart med Klara och Isabel på öppna förskolan :-) 



Regn och rusk

publicerat i mamma i sthlm;
Idag är det riktigt ruskväder. Regnet bara öser ner och det är grått och kallt. Alva ligger och sover i vagnen medan vu väntar på bussen till stan. Snart är det dags för babysim :-)
Hemma kryper nu Alva omkring och sätter sig upp vart hon vill!!
Imorgon ska vi till Uppsala och träffa Johnna och så ska vi sova över hos Anneli och Kalle, mysigt :-)   Nu ska vi gå på bussen! 


Det är så kul att stå upp!!

publicerat i Alva, mamma i sthlm;
Det är så kul att stå upp tycker Alva som försöker ställa sig upp mot det mesta. Hon klarar även att krypa "riktigt" och sätta sig upp själv. Så det är inte alltid man hinner och fånga henne när hon ramlar. Så nu gäller det att ha stenkol på vart hon är och vad hon gör. Igår eftermiddag kom Tobias mamma, Alva farmor hit på besök. Så jag har hunnit plugga lite idag :-) även Tobias har vart ledig hela dagen. 
Imorgon blir det mera plugg och till kvällen kommer Isabel, Jan och Isabel på middag :-) 


Fullt upp!

publicerat i Alva, mamma i sthlm;
Förmiddagen var lugn som den brukar. Jag han sitta en liten stund med skolan och  förbereda lunchen. Sen gick vi ut och gungade och tog en promenad. Bär vi kom hem kom precis Isabel med son Klara. Vi åt lunch alla fyra. Alva och klara lekte en stund innan vi gick ut igen. Kl 15 var vi på bvc då det var föräldrargrupp. Dig var det en dietist där. Men jag kan dock inte påstå att hon kom med någon ny information eller tips        . Jaja!! På vägen hem bytte jag en tröja jag fått till en annan storlek, hoppas den passar nu! Väl hemma var Alva hungrig och åt en hel portion gröt. Lite senare till middag åt hon en halv stor barnbarnsbarn, inte illa!!! Alva fick prova en ny sort idag, kalkon med couscous, broccoli och ärtor. Den smakade faktiskt någonting :-) den ska vi köpa mer. 

Nu sover Alva och jag och Tobias slappar i soffan. Natti natti! 



7 månader

publicerat i Alva, mamma i sthlm;
Igår blev Alva 7 månader, jösses vad tiden går fort! Hon kan nu ta sig framåt, sitta och söndags ställde hon sig upp mot vardagsrumsbordet första gången. Något annat hon är bra på är att visa son vilja, eller kanske snarare ovilja om något inte är som hon vill ha det!! 
Nu står vi och väntar på bussen hem efter babysimet :-) lika mysigt som alltid. 

Innan vi hoppade i vattnet.

På hemväg

publicerat i Alva, mamma i sthlm;
Nu sitter vi på tåget på väg hem. Idag åker vi inte X2000 så det tar 3h istället för 2. Men det gör inte så mycket! Vi har haft några riktigt bra dagar i Lidköping, men tyvärr har det mest vart regnigt väder. Vi har hunnit med att bada och träffa de flesta som var hemma :-) jag har också vart på bio med min kusin och hittat mig ett par skor som passar mina breda fötter, skönt. Jag har också fått en massa födelsedagspesenter, en klocka från Daniel Wellington, en lättviksdunjacka, en tröja, en kokbok och ett elektriskt vaxljus att ha i min lykta på balkongen :-) Tobias fyllde år igår, så även han fick öppna paket!! Här kommer några bilder från veckan.  
Min kusin Jennifer och Alva. 

Mina nya skor :-) 

Alva äter gröt 

Alva provar gungorna i Lidköping.