New Years Eve

publicerat i Alva;
New Years eve in surfes, guess it will be awsome :D Vi har nyss atit mat, lax, grona langa bonor, klyftpotatis och varldens godaste sas jag gjorde med citron i mmmm....tasted so god :) Nu sitter vi och dricker hemmagjord sangria vilket ocksa ar hur gott som halst.

Guess wath???!!! det har vart soligt nastan hela dagen sa vi gick ner till stranden och solade och badade i de stora vagorna, sa nu sitter vi har med varan sangria i handen och en fin solbranna :P Innan vi gick till stranden anmale vi mig till en suba diving course for open water, sa pa torsdag har jag dykar sertifikat tjoho...jag maste ju hangt att gora nar Nicole gar i skolan !!!











<3

Yeppoon - Surfers Paradise

publicerat i Alva;
Yeppoon - Surfers Paradise woooohooo!!! I dag har vi hunnit med mycket, klockan ringde 05.45 vi gick upp och pluggade i 3h. mycket duktigt gjort av oss ma jag saga :)
Sendan gick jag med Nadine till stranden for en ridtur och det gick JATTE bra att rida i dag, tack sa himla mycket for hjalpen och alla tips :) Jag tyckte det var suuuper kul verkligen:D

Efter de bar det av en tur till resorten dar Nicole jobbade forut, val framme motter vi av massa trevliga folk Nicole jobbat med, a andra sidan ar typ alla trevliga har och halsar det ar sa att man sjalv kaner sig riktigt otrevlig i bland haha !!!

Ja nu ar vi ju i surfers som sagt och hit flog vi en minst sagt bumpy flight da tjejen/kvinnan brevid oss till och med spydde..blaaa!!!  Men de sista minutrarna var riktigt fruktansvart da de bara sog i magen hela tiden kandes ty som att vi skulle storta :P Val pa land vantade nasta happening, da vi skulle till bilen och Nicoele glomt  vart den stod sa vi sprang runt i parkeringshuset och trodde bilen var stulen men till slut hittade vi den och vi kunde ge oss av fran Brisbane haha, nu ar vi antligen framme, har handlat lite mat och ska laga fruktsallad mumms :D

 

 

<3

Dag 2

publicerat i Alva;
Shit vad det regnar...och ar molningt, men solen den tar anda!! Efer att vi tagit en tur pa lopbandet blev gick vi ner till stranden och tog ett dopp och tro det eller ej men jag fick branna efter bikinin, eller branna kan man val inte kalla det men strack blev det i vart fall!!
Vi har ocksa vart in till rocky och skulle se have you heard about the morgans, men vi var forsena sa de fick bli avatr, ricktigt bra maste jag saga trotts att jag var sa skeptisk till e borjan men de fina miljoerna gjorde mkt och det marktes verkligen att de lagt ner mkt jobb pa filmen som verkligen ar varlrd att se :)

SF Bio: Avatar 3D


Dag 1 del 2!

publicerat i Alva;
Ja da var det dagsa att skriva igen, vi kom precis hem fran Beaches dar vi atit jatte god mat :) Vihar ocksa vart pa liten rundtur har i omradet och sett en MASSA fladdermoss  a damenar jag JATTEJATTE manga :S Sa jakla ackligt plus att de lukta fladdermoss har aldrig sett ngt liknande i hela mitt liv...





Dag 1

publicerat i Alva;

Jag vaknar utvilad efter 12h somn, ni som kanner mig vet att jag typ aldrig sover sa lange haha!!! Frukost belv macka och mango...mmmm vad gott det var med farsk mango helt otroligt :p Nu har jag precis ridit Nadienes hast Callie pa stranden och nu ska vi ner till stranden igen for att bada med alla hemska djur ni dar hemma skramt upp mig om;) Bilder kommer snart

En laaaaaaaaaang laaaaaaaaang resa......

publicerat i Alva;

Terminal 3 pa kigsfrod smith flygplats i Sydney ar precis vart jag  befinner mig nu, sa trott att jag ar allderles yr och svimmfardig. I alla fall sa har alla planen vart i tid och nar jag kom hit fragade jag om det gick nagot tidigare plan till rocky och de gjorde de :) Jag blir framme ca 1,5h tidigare vilket alltid ar ngt.

Flygplatsen i Bejing var STOR och isande kall. Jag viste inte riktigt vad jag skulle gora och jag var sa trott sa de blev lite kinesisk massage sa fick jag aven ligga kvar och vila dar sen en bra stund vilket var otroligt valbehovligt, jag har sa himla svart att sova pa planen. Maten till Kina var ok, men frukosen var inte arbar sa jag skulle forsoka hitta ngt att ata och de blev nudelsoppa och nagra suchi bitar. Kan inte pasta att det foll en trott Sofia sa himla bra i smaken som frukost men endhel del alger, lite ingefara och nagra nitar suchi med wasabi gick ner. tror de gjorde susen for min forkylning ocksa, jag ar mkt battre nu =)

Pa flyget till Kina satt jag med en jatte trevlig tjej fran Kina som gjorde sin master i sthlm, men pa vagen hit till Sydney hamnade jag brevid en ryss med lockigt har och han var JATTE trakig sa typ inte ett ord. Nu har jag atit en wrap med agg och tomat och druckigt en smoothie pa annanas, morot, apelsin och multivitaminpulver :) Jag har aven vart och tvattat bort sminket fran ansiktet, kopt en liten flaska handsprit och ett paket tofsar. Klockan ar 08.04 har nu och mitt plan bordar vid 11.45 (mkt battre an klockan 14.05). Terminalen ar ganska stor och det finns lite affarer att titta i, men halst av allt skulle jag vilja ha en stor mjuk sang att krypa ner haha ja kommer ju inte orka gora ngt i dag Nicole, fast ja far sakert en massa energi fran ingen stans nar jag e framme och traffar er wiiiii =)

 

 

Min mat i Kina, (Den som inte gillar kinamat skulle fa livnara sig pa godis fran tax freen )

Detta tror jag ar ngn slags gegga gjord pa svamp MKT mysko och ACKLIGT var det!!!

<3

ARLANDA

publicerat i Alva;


Wohoooo.....nu har jag precis köpt mig två tidningar, en flaska vatten och ett paket tugummi. Biljetterna till Sydney ligger tilsammans med mitt pass i väskan, nu väntar jag bara på att få stiga ombord på planet. Tror inte det kan vara än i alla fall för det är över en timme till att planet ska lyfta, men ja borde kanske gå och titta de snart. Flygplatsen är i dag en relativt lugn och stillsam plats om man gämför med vad den kan vara. 

Dagarna hemma i lisch har vart bra, dock gick de allderleds för fort...han nästan intnte göra ngt som jag planerat. Men jag fick jobba två dagar på semper vilket jag ioförsig kommer vara mycket glad över i slutet av januari.
Hoppas ni har en toppen jul alla där hemma och tack för alla fina paket jag fått =)
Jag kommer höra av mig när jag är framme i Bejing igen vilket kommer att vara kring 3 tiden i natt.
Många stora juklramar

Hemma i Lisch

publicerat i Alva;

Gud så skönt att vara hemma, eller hos farmor och farfar, men ändå hemam i Lidköping =) Tiden på tåget kändes som en hel evighet...det var varmt som tusan, knökat med folk och till råga på all kom världens fläskberg och satte sig brevid mig på tåget, snacka om att ha otur, hon tog ju för xxx upp ett och ett halvt säte så jag nästan inte fick någon plats alls. Men evigheten tog till sist slut så nu väntar jag på att familjen ska komma hit och äta mat !! Jag ska vara hemma ända tillsonsdag kväll så det är hela 5 dagar =) i morgon ska jag till kokko och äta mat vid halv tre, på kvällen ska jag va med Maria och på söndag ska jag på josses lillasyrras julkonsert och sedan bär det av till Väla på kvällen. Sen har jag inte mer spikat så om det är någon som vill förgylla min tid här hemma RING...det är först i kvarn som gäller ;) 


I morgon förmiddag blir det en tur ner på torget tror jag bestämt :)

Gardinstång till pekpinne...eller kan det vara en list?!

publicerat i Alva;
Morgonene började med en promenad till skolan halvvägs mötte jag Maria och Linda E. Vi traskade den sista biten till skolan ihop och stannade på vägen för att ta lite kort =)

Förmiddagen fortsatte dem Digestion, vilket jag innana lektionene tyckte var JÄTTE tråkigt, men jag måste erkänna att det var lite lite roligare än jag tidigare trodde, vi prata lite hormoner och sjukdommar vilket alltid göt ett ämne lite roligare!!!
Efter lunch var det dags för andra lektionen med Endokrinologi med vår lite speciella house lyssnande lärare Alberto delgado verdugo. Han använder sig nämligen en pekpinne som är en typ 3meter lång gardinstång eller om det är en list, har inte riktigt bestämt mig än ^^ Denna lektionen var i alla fall mycket roligare än digestionen. Det verkar som att Alberto hela tiden försöker gå in för att ha roliga föreläsningar och att vara rolig. Vilket han  i och för sig lyckas med, dock blir man själv lite för flummig och sitter barar och garvar åt mssa annat, men ja tror jag lyckade lära mig lite om hormoner, ganska mycket faktiskt :) Insulin = blodsockersänkande, Glukos = blodsockerhäjande.

 

<3

Snö...snö...snö=)

publicerat i Alva;
Som jag längtat efter denna snö =) Tjoho vad glad jag var i morse när jag drog upp presiennerna och såg att de låg ett vitt täcke över hela marken, snart hoppade jag i lite kläder och gav mig ut på en morgonpromenad, det var minst en decimeter ute och nu har de snöat hela dagen så nu är det så mycket att snön går över mina stövelkanter ^^ Dock sitter jag nu och åmar mig över hur ja ska ta mig till skolan inga bussar går de till skolan och cykeln är bara att glöma, ingen pappa med bil finns heller så det blir helt enkelt att gå en promenad på ca 50 minuter till skolan, sen får ja gå till gymet, men de som är jobbigast av allt är att behöva gå hem i kväll efter träningen.

Ne ja ska inte klaga på att vi fått snö, det är ju hur fint som hälst =) och snart ska jag ju till Australien, bara 9 dagar kavar nu :D

 

 

<3


Värmeljus

publicerat i Alva;

Värmeljus, tjocka ljus, eller vanliga långa ljus?! hmmm...undra vad som egentligen är bäst och mest ekonomiskt? Ett som jag vet är att åhléns värme ljus är helt fullkomligt värdelösa, IKEAS är ok men ICAs är bäst!
När jag skulle ta fram nya ljus i dag såg jag att det bara fanns några få kvar...hur mycket ljus eldar jag egentligen?!
Jo minst 11 om dagen vilket blir 330 ljus på 30 dagar, men vissa dagar är jag ju inte här, så de blir nog bara ca 200 i månaden...men inte undra på att de tar slut så jäkla fort och kostar så mkt pengar!!!! Men ja får skylla på att det är så himla kallt inne hos mig att ja behöver alla ljus för att hålla värmen haha =)



<3

Kårfest

publicerat i Alva;
Linda och Emilia
Johanna fixar till sig :P
Detta är Jag om någon känner igen mig !!!
Väl framme på norrlands möts vi av maffian
De tvättar pengar
och håller vakt
Vi blir hälsade välkomna av Don Corleone
Harry potter var också närvarande
Snygga brudar :D
Lite mer grupp och spex bilder kommer senare under dagen!!
<3

Symaskinsmeck...

publicerat i Alva;
Efter att släpat fram symaskinen, trätt i trådarna och satt i kontakten, och när jag äntligen ska börja sy, så vad händer? Ne just inte någonting bara ett jäkla brummande :( aaaa....varför ska den sluta funka just nu när jag behöver den. Jaja de löser sig säkert...tror farmor kan vara ett säkert kort att ringa :)
Nu ska jag iväg på förfest hos Johanna och dricka  Cava =)
<3

20 dagar till Julafton

publicerat i Alva;

4 december, jag äter vörtbröd, och försöker lära mig våran låt klassen ska sjunga i kväll på kårfesten, jätttte jätttte svårt...de kommer garanterat att låta som XXX!!!! Kan riktigt se framför mig när hela klassen står utklädda till punkare och sjunger en cover på en backstreet boys haha roligt kommerdet nog bli i alla fall =)

Melodin till Incomplete med backstreet boys, försök själv!!!
Gastrocnemius, finns du på min vad?
Triceps surae,
hur många muskler är du?
Biceps brachii, ser jag varje dag
vilken axel, gick i frontalplan

refräng
Jag gör som dom har sagt att jag ska göra
jag bläddrar, i anatomiskbildordbok
muskler så mycket svårare att hitta
men med din hjälp så kan jag fixa allting
PALPATION!

Deltoideus
kan jag nu förstå
jag ser nu ljuset, i en tunnel utan slut
fingra åh, fingrar
känner överallt
jag undrar, jag undrar hur kan det vara etiskt rätt?

refräng
Jag gör som dom har sagt att jag ska göra
jag bläddrar, i anatomiskbildordbok
muskler så mycket svårare att hitta
men med din hjälp så kan jag fixa allting
PALPATION!


Som sagt är det bara 20 dagar till Julaftn, vilket innebär att det bara är 20 dagat till jag åker till Australien och hälsar på Nicóle =) wooooohooooooo vad kul det ska bli :D

<3

Endurance

publicerat i Alva;
Svetten bara rinner, ja känner hur de börjar droppa från näsan, armarna glänser och musiken dunkar....jäklar vilket bra spinningpass detta var =) 60 minuter långt sedan stretching nu sitter jag hemma och ska snart stoppa någonting i magen ååååå vad kul det var :D och bra kämpat tjejer!!

<3

Morgonpromenad

publicerat i Alva;

Jäklar vad är klockan??? 07.59 Shiiiit, jag skom skulle promenera med Maria klockan 08!!! Så det var bara att slänga sig upp ur sängen och skynda ut, måste ha stängt av alarmet i sömnen eller nåot...vilket faktiskt aldrig hänt tidigare...mysko?!

I vart fall så var det en underbar decemberpromenad, frosten ligger vit och det är minusgrader ute =) Precis som det ska vara :D


http://1.bp.blogspot.com/_pjnRECz4M9s/SXR2dk18O6I/AAAAAAAAAH4/FLR3yOaKL6E/s320/DSC04806(1).JPG

 

<3

Föreläsningar hela tiden...

publicerat i Alva;

Jag bara undrar...varför har vårt program föreläsningar dagarna i ände?
I alla fall har jag fått för mig att alla andra program har mycket mindre lektioner!! Kanske har jag rätt eller så stämmer det bara lite !!!!

I dag har det i alla fall vart två meningsfulla föreläsningar och med bra lärare, vilket inte alls är helt självklart. Det handlade i vart fall om våra lungor och lite sjukdomar som kol och astma efter lunch lärde vi oss att läsa EGK kurvor, vilket inta alltid är det lättaste men häftigt är det :P
Nu ska jag titta på Pelle svanslös som jag köpte på vägen hem från skolan...plugga behöver jag inte !!! Det är nog första hela dagen där jag kan säga att allt är "glasklart" =)
<3

Mysfrukost

publicerat i Alva;
En god tallrik med fil och mysli samt en kopp te ock lite tända ljus....julkalendern har precis börjat och jag försöker få lite julkänsla. Men ärligt är jag lite besviken även detta år på julkalendern, kan det inte komma någon som greveholm, trolltider eller pelle svanslös???

<3