Idre

publicerat i Nytt till Alva;

I söndags kväll kom vi fram till Idre. Bilresan gick jättebra och Alva sa knappt någonting under den långa bilresan, helt otroligt. Igår försvann nätet men idag kom det tillbaka. Märkligt men man kan väl knappast räkna med att det ska fungera här i fjällen.
Igår var vi till Njupeskär, Sveriges högsta vattenfall. Det var en jättefin vandring dit som avslutades med en glass. Gillar man lakris kan jag starkt rekommendera triumfs lakrisglass på pinne, det var banne mig den godaste glass jag någonsin ätit!!
Nu sitter jag och Alva vid poolen, jag i baddräkt och Alva ligger i sin vagn. Tobias och pappa simmar.
Ikväll kommer lite bilder :-)

Bad

publicerat i Nytt till Alva;

Idag har vi tagit det lite lugnt. Kl 13 hade vi tid för dopsamtal, så vi tog en promenad dit. Trodde typ att de skulle ta max en timma men det tog nästan två hela timmar!!! På vägen hem tog vi i alla fall vägen förbi villabadet där Alva fick bada sina fötter.

Fin i håret

publicerat i Nytt till Alva;

Nu sitter jag nyklippt i soffan hemma hos mamma och pappa. Det är svårt att hinna blogga bu bör jag är hemma, det händer så mycket! Snart ska jag ta en promenad till sjölunda, där ska jag träffa tjejerna :-) igår var vi och fikade hos Tomas och Helene, på kvällen vara vi på kalas hos kusin Michaela.
Idag har vi vart fram på stan och fixat pass till Alva, Tobias har tagit foto till sitt körkort som han måste förnya och jag har klipp mig.
Förhoppningsvis blir det en lite lugnare dag i morgon för på onsdag är det Josses student och då lär det bli fullt upp igen!!
Ha det gott, bilder kommer i kväll!!

På väg

publicerat i Nytt till Alva;

Nu är vi på väg i tåget till Skövde, där blir vi hämtade av min moster och kusin :-) sedan väntar en vecka i Lidköping, följt av en i Idre och Oskarshamn.
Känns bra att vi fick med oss allt på tåget! Barnvagn, bilbarnstol, en stor resväska, en bagpacker rygga och en överfull skötväska.

Nationaldagen

publicerat i Nytt till Alva;

Vilken dag, solen skiner och det är 25 grader i skuggan. Jag undrar hur länge denna värme ska hålla i sig, länge hoppas jag! Förmiddagen gick åt till att skruva ihop ett skåp vi köp samt städa lite. Vid lunchtid kom Linda och Maria på besök. Vi gick och köpte var sin sallad och hade sedan lite picknick nere vid vattnet. :-)
Ikväll blir det till att packa klart för den lilla resan, en vecka i Lidköping, en i Idre och slutligen en i Oskarshamn!

Restaurant med klassen !!

publicerat i Nytt till Alva;

Ikväll var första gången jag lämnade Tobias ensam med Alva. Jag var allt lite nervös innan, men när jag väl satte mig på cykeln och åkte iväg så tänkte jag inte så mycket på det. Det var jätte kul att träffa de i klassen igen :-) dock ringde Tobias och sa att Alva hon vara skrek, men så blev hon lugnare en stund så jag stannade e lite till! Men vid kvart över åtta cyklade jag hem igen, tur var väl det för Alva hade knappt ätit någonting, men hon var ändå lugn när jag kom :-) nu sover hon i alla fall gott i sin säng och det är väl dags för mig att också sova snart, för imorgon kommer Linda och Maria på besök :-)

Nappar

publicerat i Nytt till Alva;

Här kommer en bild på den fina burken Alva fick av Olivia igår :-)
Nu ska vi snart ta oss en promenad till Bvc där det ska vara föräldrarträff, det skulle handla om risker! Men har ingen aning om vad för typ av risker!

Besök!

publicerat i mamma i sthlm;

Imorse var det dags för core igen! Denna gång var Alva vaken hela passet, men det gick bra det med. Efteråt blev det en rask promenad hem och en sväng in på Coop. Strax efter tolv kom Olivia på besök. Jätte mysigt! Vi lagade lite lunch och tog en promenad och senare åt vi lite rabarberpaj, mumms vad gott det var :-) Nu ligger Alva på min mage och sover, snart kommer nog Tobias hem också!

26 grader

publicerat i mamma i sthlm;

Idag har det vart en riktigt skön dag :-) solen har strålat mest hela dagen. 26 grader var det i skuggan vid fyratiden och hög luftfuktighet på det har gjort att det vart riktigt varmt och härligt ute :-) på förmiddagen grejade vi lite hemma och satt en stund på balkongen. Efter lunch blev det en långpromenad på en grusväg längs med vattnet. Så himla fint var det !!
Jag har nu två gånger provat att använda en pysventil (som finns att köpa på Apoteket) när Alva blivit lite grinig på kvällen. Den funkar bara så jäkla bra. Först kommer gaserna ut och en liten stund senare kommet allt bajs!! Och sen blir det en glad Alva igen!! Helt fantastiskt!

Mitt drömbadrum

publicerat i mamma i sthlm;
Mitt drömadrum har ett bubbelbadkar man kan ligga i  och titta ut över vattnet genom stora fönster. Badrummet är ljust med vitt kakel på väggarna och en natursten på golvet, övriga detaljer går i blått och turkost för att ta med havskänslan in i badrummet. Dusch och blandare är stilrena i rostfritt stål, kolla in dessa snygga från  www.inr.se. Badrummet är rymligt och på väggen hänger stora blå handdukar.
 
Inlägget är spronsrat av  www.inr.se

Maraton

publicerat i mamma i sthlm;
Idag var vi och tittade på stockholm maraton. Dit tog vi en promenad i det härliga sommarvädret! Vi precis så vi hann ses starten! Vi mötte upp några vänner som också stod och hejjade, undertiden blev det också picknick på gärdet. Dock började det droppa så smått och när det närmade sig målgång för de vi hejjade på började det att hällregna. Så jag Tobias och Alva tog oss hem istället för till målgången! Alva sov i sin vagn nästan hela dagen, jag tror hon tyckte det var mysigt med regnet som smattrade på vagnen :-)
Jag måste dock erkänna att det vore ju rätt  coolt att ha sprungit en matathon! Vi får väl se men någon gång ska jag nog anmäla mig. Men först måste jag komma igång att springa igen. Jag har bestämt mig för att börja jogga när Alva bli tre månader och om allt känns bra tänkte jag anmäla mig till Lidingölloppets tjejlopp, det vill säga en mil. Tobias brukar springa den milen som träning  numera då banan inte är långt härifrån så jag tror det kan bli ett alderleds utmärkt lopp!!