Barnkanalen

publicerat i Alva;

Ligger och vilar soffan, är inte riktigt pigg idag heller. Provade att sätta Alva framför Barnkanalen, hon blev helt tyst och tittade med stora ögon på TVn! Perfekt så kan jag vila en liten stund till :-)

Examensarbete

publicerat i mamma i sthlm;

Sitter på bussen på väg till skolan, ska träffa min lärare för att prata examensarbete. Min plan är ätt börja till våren och göra klart under nästa sommar och höst. Får se vad han säger om det. Men de lilla problemet återstår fortfarande, vad ska jag göra för examensarbete? Är det någon som har en klockren idé så kom gärna med den, för jag har ännu inte funnit den. Om jag fick bestämma skulle det vara åt ett företag eller som en del i ett större projekt, så möjligheten att fortsätta med det efteråt finns. Ja det är inte lätt det där. Får se om jag blivit något klokare efter mötet med Vasilis...

Babysim

publicerat i mamma i sthlm;
Då var vi nyss hemkomna från första babysimet :-) Det var supermysigt. Bassängen var jätte fräsch, lika så duscharna och omklädningsrummet. Jag och Alva badade i drygt 30 minuter. Det började med att alla hoppade i vattnet och ledaren pratade lite. Sedan testade vi lite olika sätt man kan hålla bebisarna på i vattnet och hur man vänder de. Vi sjöng lite sånger med rörelser till och Alva blev så till sig att hon svalde en massa vatten så mitt i allt blev det en kaskadspya också...men ledaren verkade rätt van och bara skvalpa de vattnet över kanten!! Som tur var blev Alva glad fort igen. Hon vad jätte sprallig i vattnet och sparkade med benen och plaskade med händerna. Kul att hon tyckte om det i alla fall. Men näst gång får Tobias följa med så han kan ta lite kort också!!

Promenad i stan

publicerat i mamma i sthlm;

God morgon. Gårdagen blev en kanon dag, solen sken och det var alldeles lagom varmt ute. Efter lunch träffade vi Isabel och Clara vid humlegården för en promenad ner mot Djurgården. Vid Djurgården satte vi oss på en gräsmatta så tjejerna fick röra på sig lite.
Tobias kom hem vid tjugo i sex så då stack jag ut och cyklade, två mil blev det i bra tempo. Riktigt härligt var det :-)
Dock vaknade jag nu upp med halsont och huvudvärk, så jäkla typiskt när vi idag ska på babysim för första gången.
Så nu sitter jag och dricker ingefärste med citron vitlök och honung i hopp om att de ska bli bättre. Ska bli så himla spännande med att se Alva i vattnet!!

Sala

publicerat i mamma i sthlm;

I fredags tog jag och Alva tåget till Sala, där min kompis Sara kom och mötte upp oss :-) Tobias och hans kompis Magnus åkte bil efter att de slutat jobbet, så de kom lite senare. Tobias och Magnus sov i Saras föräldrars uthus medansvar vi andra sov hemma hos Sara i hennes lägenhet. Lördagen blev en tidig morgon, redan vid tjugo över åtta började vi gå mot tävlingsområdet. Det var nämligen Sala triathlon i helgen! Tobias startade redan vid kl 9 då han gjorde en halv ironman, Sara och Magnus valde sprinten. Vädret var kanon och tävlingsområdet låg jättefint nere vid en sjö, där vi spendera hela dagen. Det var en jättelyckad dag då alla tre gjorde jättebra ifrån sig. Kul att titta på, men jag blev ju bra sugen på att vara med. Så nu har jag bestämt mig att vara med nästa år, ha det som mål att komma igång ordentligt med träningen till dess :-)
Igår söndag grejade vi en massa här hemma samt så köpte vi en diskmaskin som de kommer hit och installerar på onsdag, längtar!!
Idag ska jag och Alva träffa Isabell och hennes Clara för en promenad på Djurgården och ikväll ska jag cykla lite.

Morgon gymnastik

publicerat i mamma i sthlm;

Alva ligger på golvet och har lite morgongymnastik. Snigeln hon fick i doppresent är en ny favorit, skulle gissa att det är hjulen och snöret dom gör den så intressant.
I två dagar har vi nu vart på Digital health days och lyssnat till en massa spännande projekt. Dock har det vart lite kämpigt för att stackars Alva har behövt vara tyst !! Men jag hittade en jätte bra app "baby-silencer" det är som massa raketer typ på hela skärmen och när man nuddar skärmen händer något nytt samt så vibrerar telefonen ibland, kan verkligen rekommenderas!
I dag ska vi promenera, packa, ta hand om den rena tvätten och åka till Sala där Tobias imorgon ska tävla i triathlon.

Dop

publicerat i Alva;

Lördagen den 17 augusti var det dags för Alvas dop. Morgonen spenderades med att dekorera tårtorna vi bakat st att fixa lite småsaker. Kl 14.00 började dopet i Gösslunda kyrka. Tobias sjöng handens fem fingrar av Peter Lemarc i kyrkan vilket var väldigt fint :-) efteråt blev det kalas i kyrkans gård med smörgåstårta och tårta! Alva fick en massa fina presenter vilka vi tackar jättemycket för. Tack alla för att ni ville vara med på Alvas dop!

Ett blåbärsmonster

publicerat i Alva;

Mumms blåbärspure är gott, i alla fall om man får äts själv! När jag åt lunch satt Alva i sin stol och tittade på, hon fick bra smaka lite och så förbannad hon blev haha. Så jag ställde fram lite blåbärspure, det gick bra att smaka från mitt finger, men om hon skulle äta från skeden skulle hon hålla i den själv. Jäklar vad kladdigt det blev men ack så nöjd hon blev! Nu ligger haklappen och kläderna i blöt med fläckborttagningsmedel. Nu blir det lite vila på maten innan Tobias kommer hem och vi far söder ut.

Besök

publicerat i mamma i sthlm;

Igår åkte koko, min moster och Jennifer människan hem. Men vi ses ju redan imorgon! De kom i måndags em 😊vi har ätit god mat, tittat på den nya James Bond filmen sky falls, ätit massa onyttigheter, promenerat lite på Lidingö. I tisdags åkte jag och Tobias till gymet själva. Igår blev det en sväng till stan innan de tog tåget hem. Jätte mysigt att ha er här.
Idag ska jag packa för vi ska hem till mina föräldrar i Lidköping över helgen. Det ska nämligen bli dop för Alva.
Nu måste jag bog kliva ur sängen och äta frukost!

Ny säng

publicerat i mamma i sthlm;

Äntligen så har vi skruvat ihop den nymålade spjälsängen :-) Jag blev jätte nöjd. Men ett tag till får nog Alva sova i den lilla sängen, det blir nog lite mysigare för henne.
Jag har också hunnit med att stryka lite tvätt, laga mat, klippt Tobias och vart och gympat på Friskis och Svettis.
Nu slappar jag framför TVn och Tobias framför datorn!

God morgon

publicerat i mamma i sthlm;

Tobias och Alva sover fortfarande. Jag vaknade redan vid kl 6 så ligger och läser lite i telefonen. Igår målade jag klart alla delar till spjälsängen, så nu är det bara att sätta ihop den :-)
Idag ska Tobias ut och cykla med Magnus, dock ska det regna så vi får väl se hur lång den rundan blir. Jag tänkte baka lite och kanske gå till gymet i em. Igår var det fint här så det blev en sväng på Lidingö centrum, Tobias fick sig ett par nya skor och Innan middagen blev det lite bad nere vid bryggan.
Alva hon blir bara stadigare och stadigare, ny älskar hon att sitta upp i vagnen och med lite stöd för ryggen går det jättebra. Vi beställde även en sittdyna till sittvagnen igår som vi inte tidigare fattat att man behöver!

Nya kläder

publicerat i Nytt till Alva;

Gick förbi Lillan på ön igår. Det är en liten butik med superfina barnkläder här i Lidingö centrum. Till min förvåning hade de rea med 70%!! Så jag shoppade lite kläder som Alva kan ha till hösten. Kändes som ett riktigt klipp när allt detta bara kostade 300kr.

En bananätande Darth Vader

publicerat i Alva, mamma i sthlm;

Alva har ätit banan i sin stol! Ne hon har bara smakat lite och mest kletat sönder bananen, vilket hon tyckte var jätte kul!
Hon har även hittat basrösten och låter numera som Darth vrider än en gullig liten bebis aaaööööööö låter det från halsen haha. Hoppas snart hon hittar ett annat ljud för det är lite jobbigt att lyssna till de hon säger just nu!!
Idag har vi också vart och köpt färg till vår spjälsäng. Jag har börjat måla så smått. Får ta en bild imorgon och visa er.
Nu ska jag sova. God natt.

Latar dag

publicerat i mamma i sthlm;

Igår blev det inte mycket gjort. Jag hade lite tvätt som jag tvättade och så blev de lite städning på förmiddagen. Efter lunch gick vi till parken hör bakom och tog det lite lugnt. Alva hon somnade så gott under trädet :-)

28 grader varmt

publicerat i mamma i sthlm;

En sådan härlig sommardag, 28 grader varmt och vi ligger på en filt nere vid vattnet. :-) det är härligt :-)
I veckan var som ni sett mamma och pappa och hälsade på, konstigt nog försvann texten när jag skulle ladda upp :/ det var i alla fall jätte trevligt, dock inte toppenväder.
Igår var Isabell här mer sin Clara, vi var ute och gick, åt lunch och tog ett dopp i havet. Ikväll kommer några av Tobias vänner på middag.
Nu måste jag ta Alva som är hungrig!