Back in Uppsala

publicerat i Alva;
Bejing 8h väntetid, 14-16 grader varmt, personalen lallar omkring i vinterjackor, allt går som i slomotion...det låter som ett skämt men sa ar inte fallet!!

Som tur var träffade jag en flygplatskompis, så vi höll varandra sällskap dess 8h.
På flygplatsen dar inte någonting fanns fanns i alla fall kokande vatten i väggarna som man kunde fylla vattenflaskor med sa efter några timmar letade vi pet-flaskor i papperskorgar, tog med dem till toaletten och tvättade, fyllde med det kokande vattnet i väggarna och använde för att värma oss haha det låter ju helt sjukt men ärligt vet jag inte hur jag skulle klarat mig utan denna värmen för det var så fruktansvärt kallt!!

Men efter en seg flygning till Sverige, en bussresa till Uppsala och en jogging tur till stadsbussen i college tröja kom jag äntligen hem till mitt lilla rum. Nu ar det morgon och jag var stensovit från kl: 19.30 i går haha!! Vet knappt om det är morgon eller kväll för det ar så mörkt ute :P

P.S.
Vad kul att så många följt min resa och kommenterat här på bloggen :)
D.S
<3

Bilder

publicerat i Alva;

Jag forsoker ta kort pa mig sjalv haha

 

Har gjorde nagon annan det at mig :P

 

En fin strand i Sydney!!

 

Ian Thorpe aqutic centre

 

Queen Victoria hall eller ngt

 

Operahuset, som jag nu har vart pa guidad tur i!!

 

<3

Trott!

publicerat i Alva;

Jo da var det morgon igen da!! Jag art utcheckad och klar, bagaget star inlast i ett skap och magen ar matt. Klockan 5.40 ska jag aka med en buss harifran till flygplatsen:) Skont att slippa ta taget och slapa pa vaskan!!

Sa vad hander i dag da fragar jag mig? hmmm vet inte riktigt jag ar faktikst riktigt trott, men jag maste i alla fall ta mig till operahuset, som jag bara sag pa hall i gar och ta en narmare titt. Kanske lasa en bok i nagon av alla parkerna och bara gora inget. Stranden blir det nog inte i dag, tror inte min hud vill ha mer a brannande sol avan fast jag smort in mig i morse, inte for att jag ar brand men jag blev en aning rod i gar vill inte rikskera att sitta uppbrand pa ett plan i 2 dagar for det vore lite jobbigt.

Jaaa da ar det val bara for mig att traska i vag och se vart jag hamnar nagon stans i dag da?! If sag jag att Ian Thorp har en simanlaggning har sa jag har packat ner simmglasogonen, en baddrackt och en handuk i fall jag far for mig att ga dit:P  Ha det sa brta i kylan:)

<3

Sydney!!

publicerat i Alva;

Ja...nu kan jag i alla fall saga att jag vart i Sydney!!! Helt slut ar jag fast att jag egentligen inte gjort sa mycket. Dagen borjade i alla fall med den dar promenaden jag skrev om sedan tog jag och kopte en bussbiljett till en sadan har turistbuss sa nu har jag sett operahuset, badat pa Bonday beach tittat pa en annan strand akt over den sstora bron och ja sett det mesta tror jag. Men att det var en sadan vacker stad hade jag inte forstatt innan, visst att man har hort talas om Sydney mycket men inte att den var sa ren, gron och fin med alla sina parker och vattnet !! Med andra ord en helt underbar stad :D

Jag ska nu ga upp och ta en duch och sedan ska jag traffa en av de dar killarna jag dok med. Ska nog foresla att vi gar pa bion har intill som tydligen ska ha varldens storsta bioduk eller vad det heter!!

 


Sista middagen med Nicole



En cool vagg i Sydney



Operahuset


<3

Allderleds ensam i Sydney...

publicerat i Alva;

...Hur laskigt ar inte det!!! Nej da det ar helt OK! Jag kom fram till Hostelet jag bor pa redan pa forsta forsoket tack vare Nicoles sms karta haha :) Jag bor i ett rum med fyra stycken andra varav en ar en tjej fran sydkorea, jatte trevlig verkligen. De andra har jag bara halst pa an men verkar helt ok de med!

Nu har jag precis vart och atit frukost pa buffen de serverar vilket innebar flingor och soyamjolk, macka juice och kaffe men for 6dollar var det riktigt bra :P

Jag har precis tagit mig en karta i receptionen och bestamt mig for att jag ska ga runt stan fran Darling Harbour, vidare till operahuset. Sen tror jag det blir nagon strand eller en farjetur ut till Merlin dar det ocksa finns strander:)

Vi far se vad som hander det finns ju en hel del att se pa sa det ska nog inte bli nagra problem att fa tiden att ga frangan ar bara om jag ska ha mina flipp flopp eller byta till jumpadojor?! Svart val...

Dream World

publicerat i Alva;

Dream World!!! Min julklapp av Niole:) Det ar ett nojefalt typ som liseberg fast med ett vattenland och djur ocksa!! Jatte skojjigt var det :P Men de roligaste var anda vattenlandet for det blev sa nedrans varmt dar en stund sa det var helt underbart att doppa sig!!

 

 

 

 

 

<3

 

AC VS flakt

publicerat i Alva;

Det ar redan torsdag, jag har stensovit i natt och borjat vanja migvid Nicoles stenharda sang och flakten som surrar i taket, Nicole har a andra sidan gett upp att sova i detta rummet och bytt ut de mot vardagsrummet, dar AC:n finns.

I gar var vi pa Hard Rock Cafe med min dykargrupp, de fraga om jag ville komma och ja tyckte de kandes dumt att saa nej sa vi traska dit efter att ha atit varldens godaste lasagne som Nicoel gjort :D Vistelsen pa Hard Rock belv en  upplevelse vill jag lova...for killen fran Sydney som ar sa himla langsam och konstig, han gar pa ngt fraga mig inte vad men nagot ar det han tar, skorstenskillen fran canada va jatte full och acklig, den tredje killen ja han va mer normal skulle jag nog saga...men vi tykte de va ratt kul att prata med dom en liten stund.

Pa vagen hem gick vi forbi ett glass stalle och kopte var sin glass :)

 

Jag kor bil i shopping centrat :P

En aborigin somspelar didgeridoo

Jag ater lunch fran nudel box, fast det ar sekt ris med gronsaker!!!

Marinan dar jag dykskolan ligger.

 

 

<3

 

Dykning i bassang!!

publicerat i Alva;
Scuba diving open water course wiiiiii:D I dag har jag gjort min forsta dag och den var INTE 3h lang som de sa pa de stallet jag bokade pa nej...nej...den var fran 8.00-17.30 en heldag med andra ord! Det ar jag och tva killar fran nagon stans i australien, en kille fran Sydney och en fran England som gar kursen ihop, ett kul gang faktiskt!!
Dagen borjade med att vi fick prova ut lite utrustning, lara oss hur man satter ihop tuben med vasten. Sedan bar det av till en allderleds underbar simmanlaggning (vi dok i pool alltsa) men det var sa fina simmbassanger att det inte var klokt!!! En 25:a en 50:a och en hoppbassang. Solen sken och jag onskade att jag var pa traningslager haha...

I vart fall sa lare vi oss massa sakerhetsrutiner och sa, vi var faktiskt i poolen i over 2h sa mina fingrar och tar sag ut som riktiga russin :P Eftermiddagen bestod av teori, sjalva. For var instruktor var borta pa annat och jag maste erkanna att det va lite svart att hanga med i de andra killarns tempo som och har engelska som modersmal...fuskigt just nu for jag har en 259 sidors bok att plugga in till i morgon bitti aaaaaa ja vet inte riktigt hur jag ska ga tillvaga an, gud vad jag onskar att jag kalla alla konstiga engelska ord utantill nu..

Vi har i alla fall perecis atit scones, jag ar jatte matt och ska ga och lagga mig pa golvet och lasa den dar boken med en makeringspenna och forsoka komma ihag allt jag highligtar for i morgon kommer en buss och hamtar mig kl:08.45 sen vantar nagra quiz pa morgonen ett doktorbesok kl:10 for 60 jakla dollar (tydligen ar det lag pa att du maste genomga en undersokning av dinga lungor osv innan du kan fa dykarcertifikat i Australien) sen blir det dyk vid Wave Break Island vilket jag ser mycket fram emot :D


<3

Sol, vind och vatten....

publicerat i Alva;
Ja i dag har an sa lange vart en riktigt harlig dag =) Pa formiddagen lag vi nere vid poolen, solade och simmade lite efter lunch bar det av ner till stranden dar vi sag en svensk familj, forsta svenskarna jag sett i AU.

Nu ska vi pa bio och sedan ar tanken att vi ska satta oss pa en bar ute nagon stans och ta ngt att dricka :)


http://3.bp.blogspot.com/_8D77uZkN-Qg/R1NrB-a6G1I/AAAAAAAACNw/ZVmyKyAbXjQ/s1600-R/IMG_8993.JPG

2010

publicerat i Alva;

2010 Tank att vi redan ar inne pa 10-talet, kans ju som att det var i gar vi firade in ar 2000...
I vart fall sa kommer jag komma i har att 10-talet firades in i Australien, med Nicole, vi at god mat, och betalade 50 dollar i intrade pa en klubb...de dyraste jag nagonsin betalat for att komma in nagon stans, helt sjukt ju!!!
Vi hade verkligen suuperkul och kvallen bara sprang i vag och sa var det morgon.

Morgonen spenderade jag med att ligga i en solstol i skuggan nere vid poolen och lasa en bok och vilade, eller som en liten tjej sa "dadi look, thet girl is sleeping over there" haha...

Nu har vi vart ner pa stan och atit sushi och druckit kaffe, det borjar bli lite molnigt har igen ocksa sa vi far val se vad som hander rasten av dagen!