Gunga

publicerat i mamma i sthlm;
Nu i förmiddags visste jag inte vad lilla Alva ville. Hon bra skrek och var missnöjd. Jag tror det kan vara hennes tänder som är på g. Men vi tog på oss kläderna och gick till affären och ha dödade batterier till vår termometer och på vägen hem stannade vi i parken här utanför och provade på att gunga för första gången. Hon älska det! Så bu får vi ta och gå till parken lite oftare! 





Internet shopping!

publicerat i Nytt till Alva, mamma i sthlm;
Härom dagen slog vi på stort här hemma! Tobias tyckte det var lika bra att köpa de vi pratat om på en gång. Sagt och gjort, så nu blir det till att äta nudlar hela månaden. Hehe!! Det var nämligen någon kampanj på jollyroom på de grejerna vi tänkt handla så det blev ca 1600kr billigare än annars. 


Thrille baby jogger. Vi slog till på en billig modell, men den har ändå stora hjul, handbroms och går lätt att packa ihop! 


En varm åkpåse! Vi valde denna i dun då den också går att förlänga, så barn ända upp till 5-6år ska kunna använda den. Bra med dun nu när Tobias ska börja springa med Alva. Sen skulle den också gå att tvätta i 60 grader och vara av en bra kvalité.  


Sist men inte minst blev det en ny bärsele, då Alva är på god väg att växa ur vår baby Björn. Denna modell ska man kunna ha även på ryggen och användas till 2-3 år.

Söndagsmys

publicerat i Alva, Nytt till mamma, mamma i sthlm;
Nu ligger vi i sängen och tar igen oss efter maten alla tre! Jag ska strax åka på yoga och Tobias ska iväg och simma med klubben ikväll. Dagen började rätt tidigt och på förmiddagen var vi till återvinningen och tog en promenad. 

Igår fyllde jag år, av Tobias fick jag denna fina blus från maison scotch :-) 


Vi var ute en sväng och tittade på Lidingöloppet och på kvällen blev det middag. Lax, potatis och romsås. Efter det blev det chokladpaj som jag bakat:-) 
Igår lyckades även Alva att stå i plankan mycket längre samt att trycka upp rumpan än mer, nästan som hunden man gör på yogan!! Hon kan även stå på alla fyra och kämpar som tusan för att försöka ta sig framåt. Bilder kommer ja ske ikväll eller imorgon  

Feberfri !!

publicerat i mamma i sthlm;

På väg till bvc för vaccination! 


En febrig, trött och gnällig Alva! 


Men idag vaknade en pigg och glad Alva utan feber :-) 

Nu ska vi snart iväg till hagaparken där vi ska träffa Isabel och Klara! 

Feber

publicerat i Alva, mamma i sthlm;
Ja då var det dags för den första febern. Men jag må säga att det är bra gjort att hon klarat sig utan i nästan ett halvår!! Alva somnade tidigt igår och hade ingen feber i natt - skönt! Men nu på morgonen har temperaturen så sakta stigit. Lite kräkningar har Jon också haft. Men efter lite Alvedon har hon sovit en sväng, nu är hon vaken igen och verkar inte jätte påverkad som tur är! 
Jag tror det får bli en promenad i det kalla men klara höst vädret. 

God morgon.

publicerat i Alva, mamma i sthlm;
God morgon säger Alva! 
Nu sitter vi på bussen på väg till veckans babysim :-) eller jag sitter och Alva ligger och sover. Idag får vi bada utan Tobias för han hade en del möten så det var svårt att hinna med. 
Efter badet blir det till att åka hem och äta för att vid kl tre infinna sig på bvc för vägning, mätning och två sprutor. 
Håller tummarna för att Alva ska klara slippa en massa feber! 






Plankan

publicerat i Alva;
Nu i eftermiddag lyckades Alva ställa sig i plankan för första gången. Det vill säga stå med raka armar och på fötterna och lyfta hela kroppen! Hon har även börjat förstå att det är skåp i köket som det är någonting inuti!! Tror jag får be Tobias sätta barnlås på skåp och i lådor i köket! 








Middag

publicerat i mamma i sthlm;
Igår hade jag lite födelsedagsmiddag här hemma med några kompisar :-) jättemysigt var det. 
Vi lagade lax, potatis och romsås, drack lite vin och åt kladdkaka till efterrätt! 
Alva somnade som hon brukar vid 20.30, jätte skönt :-) lite senare tog vi oss in till stan för att ta en drink! 
Det var faktiskt riktigt härligt att komma ut en stund utan Alva! 

Idag vaknade vi vid sju men gick inte upp förrän vid åtta! På förmiddagen fick jag lite pluggat samt rensat i Alvas garderob. Förra veckan insåg jag att hon växt ur en massa kläder så nu åker storlek 56 och 62 ned i källaren! Nu är vi nyss hemkomna från en långpromenad i skogen. Vi var även och kikade in målgången till lidingöloppet som är nästa helg. Snart ska jag laga lite mat och Tobias ska ut och springa med en kompis! 

Ha det fint! 

Regnet det bara öser ner.

publicerat i mamma i sthlm;
Ja igår var det min sann regnigt. Det bokstavligt talat öste bet hela eftermiddagen och hela natten, idag är det mesta dugg -än så länge! 
Igår blev det lite mat på Göteborg här i Umeå, supermysigt ställe. Deras toalett var någonting som fler restauranger/ fik borde härma. Det fanns nämligen tuggummi, hårspray, blöjor m.m jätte häftigt! 
Kvällen spenderades hemma hus Johanna med att titta på idol. 
Idag har vi haft sovmorgon, Johanna här vart i skolan en sväng och jag och Alva fixat lite mat. Snart ska vi ta oss en promenad till stan. 

Alva och Johanna på fiket. 



Vi delade på en jättegod sallad! 



Alva ligger och myser i sängen! 



Under sägen finns Johannas resväska som har jätte spännande hjul. 

Umeå

publicerat i mamma i sthlm;
Nu är vi framme i Umeå! Resan hit gick bra och Alva skrek inte en enda gång :-) tror det jobbigaste var att ta sig till flygplatsen, för det var så många byten, tror det får bli taxi hem på fredag kväll. 
Men nu är i Johannas lilla lägenhet i Umeå, jättefint är det! 
I em ska vi in till stan och fika lite och imorgon ska vi nog gå och bada! 
Här kommer lite kort från resan, dom är jättedåliga...jag vet!! 













Höstpromenad

publicerat i mamma i sthlm;
Morgonen startade bättre än vad den gjort i helgen, tack och lov!! Men sovtiderna är det ingen ordning på!! Hoppas det rättar till sig igen! Alva fick lite gröt vid tiotiden och sov sedan en sväng vid elva tiden.  Nu har vi vart ute på en liten promenad i det höstliga vädret. Känns som första riktiga höstdagen nu!! Men det är rätt skönt det med! Nu ska vi snart gå in och greja lite.  








Tobias föräldrar på besök

publicerat i Alva, mamma i sthlm;
I fredags kom Tobias föräldrar på besök. Vi beställde hem mat från den nya restaurangen här nedanför, jätte gott var det :-) I dag har vi vart en sväng till Lidingö centrum och shoppat lite, samt vart till järnaffären! 
Nu ikväll har Alva vart jätteledsen och kom inte ens till ro för att sova eftermiddag. Men nu äntligen så sover hon. Men hon har i alla fall haft kul med Tobias gamla synt vi nu fått hit!! 




Alva har även lärt sig konsten att stoppa tårna i munnen!! 

Ett första försök till att krypa

publicerat i Alva;

Idag när jag la Alva i vår säng gjorde hon en första "riktig" ansats till att krypa. Oj oj oj vad hon kämpade!! Typisk drick jag det inte på bild när hon lyfte hela överkroppen! Hon liksom trycker in knäna orkar lyfta kroppen lite sen faller överkroppen ned och hon hamnar på sidan! Men ännu hoppas jag det dröjer någon månad tills hon kommer framåt på riktigt.

Babysim

publicerat i mamma i sthlm;

Då var veckans babysim avklarat. Vi kan ju konstatera att Alva älskar att vara i vattnet!! Idag var det bara Tobias som badade med Alva, hon börjar bli så väldigt mammig så det var bra att hon fick vara med Tobias. Jag tror att det var väldigt bra att han får prova att ha henne i omklädningsrummet och duscha henne och så!

Klänningarna

publicerat i Nytt till Alva;

Här kommer en bild på de vackra klänningarna. Men ni får nog vänta till nästa sommar innan ni får se Alva i dem!! Än så länge skulle hon nog försvinna bakom allt tyg.
Nu ska vi snart iväg på babysim och jag har redan hunnit plugga en timme :-) känns bra!

Besök och vackra klänningar

publicerat i mamma i sthlm;

Helgen som var blev himla trevlig och fylld med besök. I lördags kom Joakim och Juulian hit på besök från Malmö. Vi promenerade och åt pizza på dagen. Lite senare gick vi ner till vattnet för ett dop samt grillade lite korv. Jätte mysigt och varmt var det ( innan solen gick ner!). Alva fick två superfina klänningar i doppresent, lägger upp bilder lite senare och en häftig giraff!
På söndag förmiddag kom även två av Tobias kompisar på besök en sväng! Alva visade sig från sin bästa soda hela tiden, men efter att alla åkt och kvällen kom blev hon väldigt skrikig. Vet inte varför, men kanske för att ingenting hade vart som vanligt?! Ett stort tvättas hanns också med igårkväll, så nu är det tomt i tvättkorgen:-) står just nu utanför och väntar på att Alva ska vakna i vagnen, men hon verkar visst vilja sova ett tag till!!

En heldag på stan

publicerat i mamma i sthlm;

I förmiddags tog jag och Alva tunnelbanan in till stan. Vi gick till vasaparken dr vi mötte Tobias och hade lite lunch i det härliga vädret :-) Strax innan ett kom Anna och mötte oss. Vi promenerade mot centrum för att lämna in Alvas dopflagg på gravering. På vägen hem mötte vi Tobias utanför mataffären och nu är vi äntligen hemma alla tre!
Idag har Alva lärs sig sitta upp i vagnen, vilket hon tycker är jätte kul. Så nu är det inte alls lika roligt att ligga ner!

Igår var vi och promenerade med Isabel och Clara. Vi gick till norra Djurgården och hittade där ett litet fik. Hur mysigt som helst :-)

Babysim

publicerat i mamma i sthlm;

Då har vi alla tre vart på babysim :-) jätte mysigt. Alva sprattlade med benen som om hon försökte simma. Vi sjöng lite sånger och hade det mysigt.
Idag ska vi till öppna förskolan!

Det börjar bli farligt nu!

publicerat i Alva;

Ja nu börjar det bli farligt att lämna Alva. I baby sittern drar hon sig framåt och på golvet rör hon sig i cirklar runt samt snurrar. Krypa går inte än så länge men ack vad förbannad hon blir om hon inte når något hon har spanat in!!

En härlig söndag

publicerat i mamma i sthlm;

1a september och en riktigt härlig höstdag var det här igår:-) Tobias var ute och cyklade på förmiddagen och jag och Alva började promenera in mot stan. Tobias han hem och byta cykel och mötte oss sedan utanför gallerian. Målet var att köpa en ny packning! I lördags satte vi in en diskmaskin här hemma men det läckte lite på ena stället, annars blev det kanon bra :-) på vägen hem stannade vi till i Humlegården, köpte lite mackor och frukt och hade lite picknick under de gigantiska träden. I solen var det varmt men vindarna påminner en om att det nu går mot höst. Men det var ändå supermysigt.
Idag ska jag och Alva gå på mammagruppen på bvc och ikväll ska jag på spinning. Sen börjar också min skola idag, så jag får nog ägna någon timme ikväll till den. Såg förelästen igår att jag ska ja en skriftlig tenta den 14 december i Malmö... Så frågan är om jag ska flyga ner själv eller om vi ska åka alla tre?!