Recept på fisksoppa till Sofia :P

publicerat i Alva;
Ingredienser
4 port
400 g fiskfilé
3 paprikor i olika färg
2-3 vitlöksklyftor
smör
6 dl mjölk
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
1 dl vitt vin ( eller vatten + 1 msk pressad citron)
2 fiskbuljongtärningar
1 tsk timjan
salt och cayennepeppar

Gör så här
Skär fisken i bitar. Kärna ur paprikan och skär i bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs paprikan och vitlöken i smöret i en gryta ca 3 min. Tillsätt mjölk, grädde, vin, buljongtärningar och timjan. Låt det koka upp. Lägg i fisken och låt soppan koka 3-4 min. Smaksätt med salt och cayennepeppar. Servera gärna soppan med bröd, riven ost och lite färsk timjan. Tips: Vill du göra soppan extra festlig så lägg i 75-100 g räkor strax före serveringen.

Tjejmiddag på phyllebo

publicerat i Alva;


Hittills har det vart en riktig toppen helg=) Efter att vi slutat skolan redan klockan tolv var jag och Johanna och handlade mat till kvällens middag. På menyn stod
  • Varm chevre ost med ringlad honung över och pinjnötter
  • Fisksoppa med paprika och massa godheter
  • Och ett gott vitt vin till!!!
Ja de va helt perfekt och ALLA tyckte om de, till och med linnéa som inte brukar tycka om soppor :P

Kvällen bestod av massa sång och snack tack Johanna S, Linnéa, Sofia, AK, Johanna K för en kul kväll jag sent glömmer :P

Och så i lördag ja då var jag duktig, gick upp tidigt, redan klockan 11 var jag på stadsbiblioteket för att plugga satt där till fyra när dom stängde, med undantag för lite lunch :P Sedan vidare till skolan för att plugga yterligare en halvtimme med lite folk i klassen, kvällen avslutades med en fika på Storken och en kväll framför TV:n =)

I dag bär det av til stockholm, ska hämta min jacka som min kära syster Johanna tagit med sig, jag ska även träffa en kompis så ja de blir nog en bra dag i dag med =)





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 år =)

publicerat i Alva;
Shiiit !!!! Nu är jag inte ton nåring längre haha... i helgen var min familj och farmor och farfar är och firade mig =) Vi åt underbart god mat på en grekisk restaurant nere vid ån. I måndags var jag på systemet och handlade en flaska vin och i måndags kväll efter vi vart och tagit sprutor, polio och hepatit B kom lite tjejer till mig och fikade, jätte mysigt var det =) Jag fick två helt underbara thekoppar som nu används flitigt varje morgon, även lite the en fin theburk och några lotter fick jag TACK så jättttte mycket.

Nu har jag precis ätit frukort, juice, filmjölk med linfrön, macka och kaffe mumms!! Snart ska jag i väg på min andra praktik, som ligger 50m från huset där jag bor!! Ja undrar om man kan få närmare?! Så i går fick vi arbetskläder, riktiga sjukhuskläder, vita och blåa hehe... och vad sak vi göra då, jo observera förflyttningar !!!

Nu måste ja kila ha de toppen allihop

<3