Piano

publicerat i mamma i sthlm;
Igår satt Alva på en "vanlig" stol för första gången och spelade på pianot:-) å vad kul hon tyckte det var! 

Snart ska vi in till stan och äta lunch med Anna och försöka hitta en bultbräda eller något liknande till Alva att leka med. 





I förra veckan var vi på Ikea, där hittade Alva denna roliga tunnel att krypa genom!! 


Pulka

publicerat i mamma i sthlm;
I helgen som var köpte vi Alva en pulka. Två gånger har vi sedan dess hunnit med att testa den. Det är superbra att ta pulkan till lekplatsen istället för vagnen!  
 
I helgen var Anna och Hendrik här på middag och i söndags var vi och badade. 
 
Veckan har börjat lugnt, jag vi har vart på friskis två gånger och idag kom en kompis till mig på besök :)  
 
De sista dagarna har Alva vart på fantastiskt humör. Jätteglad och knappt gnällig alls. Men nu i kväll vaknade hon som gallskrek i en timme. Så hon fick en alvedon och somnade sedan gott. Vi tror de kan vara tänderna, för nu är de där uppe påväg ner och har börjar spricka igenom. Ska bli skönt för henne när alla tänder är på plats!
 Här kommer lite bilder! 
 




Alva borstar tänderna. 


Health Informatics

Magont och ny tand

publicerat i mamma i sthlm;
Alvas andra framtand håller på att komma upp, så hon gnager på allt som går att gnaga på! Antingen är det de eller att hon ätit lite grovt bröd som gjort att hon igår hade ont i magen. Alva var riktigt uppblåst i magen, pruttade som en tok och ville ingenting ha att äta. Middagen slutade med att det stod tre alternativ framme men hon ville ingenting ha!! Natten har vart lite sisådär. Men nu ligger hon i vagnen och sover. Så jag hoppas att allt är back to normal när hon vaknar. 
Idag ska vi till Isabel och klara och leka:-) 
Annars så har vi vart mycket på friskis och svettis de senaste. Jag har tränat och lämnat Alva på barnpassning. Riktigt kul tycker både jag och Alva! 


Alva sover numera i sitt eget rum, som vi börjar få lite ordning på! 


Fina tavlor har hon ovan sängen. 


Titta jag kan stå själv i mina nya skor :-) 


Pekböckdrna som tomten kom med börjar bli väldigt poppis. 


Alva och Juni leker


Alva sover just nu gott i sin vagn.  

Tillbaka till vardagen

publicerat i mamma i sthlm;
Japp då var det "vanliga" veckor igen! Tobias har börjat jobba som vanligt och jag och Alva är hemma! 
Jag är nästan klar med skolan, den ena kursen är avklarad och den andra har jag bara en uppgift kvar i, skönt :-) 
Tyvärr har vädret vart riktigt grått och tråkigt här de sista dagarna så vi har inte vart ute och lekt så mycket, utan hittat på annat istället. I söndags var vi och badade alla tre, eller simma kan vi nog snarare säga. Så himla skönt att röra på sig lite :-) 
I måndags var Tobias ledig så vi var ute och promenerade endel och grejade lite. 
Igår var jag och Alva in til stan för att inhandla lite småsaker, eller det viktigaste var att köpa en glasflaska till. Det är så bra att ha två ibland!! Vi tittade även in på polarn och återta rea och hittade lite godbitar där också, det bästa var nog en vindfreece som Alva kan ha ivår! Efter det var Alva hungrig och vi gick till leklandet. Ett ställe med massa saker för barn, tänkte först att Alva var lite liten men hon tyckte det var jättekul och klättrade och grejade som aldrig förr! 

Dagen har även den vart full med aktiviteter. I morse var vi på friskis och svettis, jag lämnade Alva på deras barnpassning, vilket gick hur bra som helst :-) sen promenerade vi, handlade mat. Nu på eftermiddagen har vi städat lite, vi sålde vår soffa igår å så flyttade vi ut gästsängen till vardagsrummet i väntan på den nya soffan. Man kan ju säga att det var välbehövligt att städa dår både sängen och soffan stått!!  


Alva på badet 




På leklandet. Alva var supernöjd när hon fick sitta på bilen!! 


En klätterapa! 


Kan själv! 

Hemma igen :-)

publicerat i Alva, mamma i sthlm;
Gott nytt 2024:-)
Nu är vi hemma igen sedan några dagar, rätt skönt faktiskt. Julen var jättemysig förutom att jag saknade minusgraderna och snön. Den 19 åkte vi hem till mina föräldrar och girade jul för att den 25 åka vidare till Tobias föräldrar.     Vi har hunnit med att fira jul tre dagar, vart på både Lidköpings och Växjös badhus och träffat en massa släkt och vänner. Tyvärr han vi inte med att träffa alla vi ville men å andra sidan är väl de näst intill omöjligt i juletider. 
Nyår firade vi kär hemma i lägenheten, Isabel, Jan och deras Clara var här och firade in det nya året med oss. :-) vi hade jättekul och maten blev även den riktigtvgod :-) 

Idag fick jag reda på att jag klarade tentan jag skrev i Malmö vid lucia, så skönt :-) men ännu är jag inte köar med skolan. Jag har en sista programmeringsuppgift kvar, samt en uppgift i den andra kursen jag läser. Ska bli så skönt när kurserna är avslutade  och de måste de vara innan den 18 januari så nu är det inte långt kvar. 

Alva och Tobias på tåget 

Gammelfarmor och Alva läser bok. 

Jag hann också en sväng till frissan i Lisch. 

Alva tyckte Det var väldigt gott att få tugga på massa snören under julen! 

Nu är vi hemma igen. Alva har lärt sig att stå utan att hålla i sig flera sekunder! 

Alva hjälper stolt pappa att såga. 

Klappa händerna har hon också lärt sig under julen!