Saffransrisotto

publicerat i Recept, mamma i sthlm;
Ikväll har vi lagat saffransrisotto. Mumms vad gott det blev. Till de hade vi lax och lite grönsaker, en riktig lyxmiddag mitt i veckan! 
Nu ligger jag i soffan och tar det lugnt. Börjar få lite ont i ryggen, så jag måste nig börja träna lite mer styrka. Imorgon blir det gymmet! 

Recept på saffransrisotto:
4dl Avorioris
1,3 l varm buljong
Chili
Cayennepeppar 
Saffran 
Lök hackad
1-2dl riven parmesan 
Olivolja
Salt 
Citron/vitt vin 

Fräs lök i riklig med olivolja, den ska inte bli bränd. Tillsätt saffran, chili och cayennepeppar. Häll i riset och fräs lite. 
Tillsätt vinet om ni har de. Låt de reducera bort. Tillsätt ca 2 dl buljong och låt de koka in. Upprepa tills de att riset är lagom i konsostensen. (Man måste röra väldigt mycket!) Häll i parmesanosten.  Smaka av med kryddor, salt och citron. 


Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av farmor ingalill:

Tack för receptet, måste prova detta.

2:a kommentar, skriven , av mamma:

Det ska man kanske prova. Har aldrig ätit det.

Kommentera inlägget här :